fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Barszcz rosyjski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7d2a893-14b4-4b4a-92f5-1d466bbf2772

Barszcz rosyjski

Przygotowanie

  • Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru
  • Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy
  • Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw
  • Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje to około 20 minut)
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozgnieciony czosnek

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Zupę podajemy z natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l rosołu
  • 1 cebula (200 g)
  • 3 marchewki (180 g)
  • ¼ średniej białej kapusty (ok. 550 g)
  • 2 średnie czerwone, gotowane buraki (240 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Makaron z warzywami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość dusimy około 10 minut. Co jakiś czas możemy podlać odrobiną wody Dodajemy ugotowany…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >