fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Barszcz rosyjski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7d2a893-14b4-4b4a-92f5-1d466bbf2772
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Barszcz rosyjski

Przygotowanie

  • Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru
  • Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy
  • Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw
  • Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje to około 20 minut)
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozgnieciony czosnek

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Zupę podajemy z natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l rosołu
  • 1 cebula (200 g)
  • 3 marchewki (180 g)
  • ¼ średniej białej kapusty (ok. 550 g)
  • 2 średnie czerwone, gotowane buraki (240 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Flaczki z boczniaków

Boczniaki oczyszczamy starannie papierowym ręcznikiem, kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w drobną kostkę, cebulę drobno siekamy Na dnie dużego garnka rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i grzyby wraz z liśćmi…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >