fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Barszcz rosyjski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7d2a893-14b4-4b4a-92f5-1d466bbf2772
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Barszcz rosyjski

Przygotowanie

  • Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru
  • Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy
  • Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw
  • Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje to około 20 minut)
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozgnieciony czosnek

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Zupę podajemy z natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l rosołu
  • 1 cebula (200 g)
  • 3 marchewki (180 g)
  • ¼ średniej białej kapusty (ok. 550 g)
  • 2 średnie czerwone, gotowane buraki (240 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

WIĘCEJ >