fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Barszcz rosyjski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7d2a893-14b4-4b4a-92f5-1d466bbf2772
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Barszcz rosyjski

Przygotowanie

  • Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru
  • Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy
  • Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw
  • Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje to około 20 minut)
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozgnieciony czosnek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem buraków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Kapusta biała (550 g)
  • Burak (świeży) (210 g)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem Spróbować…

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >