Barszcz rosyjski
Barszcz rosyjski
Przygotowanie
- Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru
- Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy
- Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw
- Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje to około 20 minut)
- Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozgnieciony czosnek
Rady dietetyka
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Uwagi
Zupę podajemy z natką pietruszki.
Autor
Lista składników
- 1,5 l rosołu
- 1 cebula (200 g)
- 3 marchewki (180 g)
- ¼ średniej białej kapusty (ok. 550 g)
- 2 średnie czerwone, gotowane buraki (240 g)
- 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet z dziczyzny z grzybami
Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…
WIĘCEJ >Gryczanka z cynamonem i kardamonem
Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…
WIĘCEJ >Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi
Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…
WIĘCEJ >Gofry jaglane z amarantusem
Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut
WIĘCEJ >