logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kokosowo – buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d55b419-ea84-43f8-97fe-62f307dda93f

Zupa kokosowo – buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d55b419-ea84-43f8-97fe-62f307dda93f

Przygotowanie

  • Bulion z mlekiem wlewamy do garnka
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować
  • Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy
  • Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy
  • Dodajemy majeranek i ocet jabłkowy
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 ugotowane, obrane buraki
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1 litr rosołu – bulionu mięsnego
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 50 ml octu jabłkowego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, (…)

WIĘCEJ >

Hummus pomidorowo-paprykowy

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl