fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kokosowo – buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d55b419-ea84-43f8-97fe-62f307dda93f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa kokosowo – buraczkowa

Przygotowanie

  • Bulion z mlekiem wlewamy do garnka
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować
  • Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy
  • Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy
  • Dodajemy majeranek i ocet jabłkowy
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Burak (świeży) (240 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (25 ml)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Pietruszka korzeń (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z owoców sezonowych – jesień

Wszystkie owoce umyć Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę Gruszkę pokroić w kostkę Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Smażone przegrzebki

Natkę pietruszki siekamy Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte Ściągamy z…

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >