fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kokosowo – buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d55b419-ea84-43f8-97fe-62f307dda93f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa kokosowo – buraczkowa

Przygotowanie

  • Bulion z mlekiem wlewamy do garnka
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować
  • Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy
  • Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy
  • Dodajemy majeranek i ocet jabłkowy
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Przeczytasz na ten temat w zakładce „Dieta”.

Uwagi

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 ugotowane, obrane buraki (240 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ¼ pietruszki (20 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ łyżeczki majeranku (ok. 1 g)
  • 25 ml octu jabłkowego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Mrożony koktajl bananowo ananasowy

Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy

WIĘCEJ >

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…

WIĘCEJ >

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne  Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety  Sorbety: Obieramy banany…

WIĘCEJ >