Zupa kokosowo – buraczkowa
Zupa kokosowo – buraczkowa
Przygotowanie
- Bulion z mlekiem wlewamy do garnka
- Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować
- Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy
- Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy
- Dodajemy majeranek i ocet jabłkowy
- Gotujemy 10 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Przeczytasz na ten temat w zakładce „Dieta”.
Uwagi
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Autor
Lista składników
- 2 ugotowane, obrane buraki (240 g)
- ½ marchewki (30 g)
- ¼ pietruszki (20 g)
- 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
- 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ½ łyżeczki majeranku (ok. 1 g)
- 25 ml octu jabłkowego
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Świąteczny tort marchewkowy
Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…
WIĘCEJ >Mrożony koktajl bananowo ananasowy
Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy
WIĘCEJ >Dżem z dyni z masłem kokosowym
Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…
WIĘCEJ >Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym
Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety Sorbety: Obieramy banany…
WIĘCEJ >