fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfbb01fcc-5de7-4bdb-91a7-cd0645060934
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Bulion z mlekiem wlewamy do garnka
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować
  • Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy
  • Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy
  • Dodajemy majeranek i ocet jabłkowy
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Zupę możesz podać z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 ugotowane, obrane buraki (240 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ¼ pietruszki (20 g)
  • 2 szklanki bulionu jarskiego (500 ml)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnek (5 g)
  • 1 łyżeczka majeranku (4 g)
  • 25 ml octu jabłkowego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Babka bananowo – cytrynowa

Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >