Buraczki na ciepło
Buraczki na ciepło
Przygotowanie
- Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach.
- Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania.
- Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Buraki gotujemy zawsze wraz ze skórką (po dokładnym umyciu) w wodzie osolonej i zakwaszonej, tak by nie traciły koloru. W sklepie można też kupić już ugotowane i pasteryzowane buraki bez skórki, które również nadadzą się do przygotowania buraczków na ciepło.
Autor
Lista składników
- Burak (500 g)
- Śmietana 18% (25 g)
- Cytryna (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość…
WIĘCEJ >Owsianka z jogurtem i z jagodami
Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Po ostudzeniu dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty
WIĘCEJ >Wolnowarzona karkówka z bakłażanem
Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…
WIĘCEJ >