fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c506d9e98-5cc8-4b68-ab8d-92e360199452-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa buraczkowa

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
  • Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce
  • Śliwki pokroić w paseczki
  • Buraki pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy marchew i pietruszkę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy buraki
  • Zalewamy bulionem
  • Dodajemy liście i ziele
  • Dodajemy śliwki i majeranek
  • Dolewamy ocet
  • Gotujemy 30 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy z buraków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Burak (świeży) (300 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Śliwka suszona (42 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…

WIĘCEJ >

Sałatka z sosem mojito

Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie Miętę, sok wyciśnięty z limonki, ocet, oliwę i szczyptę soli blendujemy na jak najbardziej jednolity sos Sałatę i ogórka kroimy, układamy w misce z…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >