logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-9

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-9

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
  • Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce
  • Śliwki pokroić w paseczki
  • Buraki pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy marchew i pietruszkę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy buraki
  • Zalewamy bulionem
  • Dodajemy liście i ziele
  • Dodajemy śliwki i majeranek
  • Dolewamy ocet
  • Gotujemy 30 min

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu jarskiego
  • 300 g obranych buraków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 6 śliwek suszonych
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy (…)

WIĘCEJ >

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Placuszki bananowo-gryczane

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl