fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde0322ab-a96b-45b6-b18a-9b128ce64325
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
  • Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce
  • Śliwki pokroić w paseczki
  • Buraki pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy marchew i pietruszkę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy buraki
  • Zalewamy bulionem
  • Dodajemy liście i ziele
  • Dodajemy śliwki i majeranek
  • Dolewamy ocet
  • Gotujemy 30 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup buraczkowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Burak (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (50 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Śliwka suszona (42 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Majeranek suszony (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany (…)

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić (…)

WIĘCEJ >