fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde0322ab-a96b-45b6-b18a-9b128ce64325
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
  • Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce
  • Śliwki pokroić w paseczki
  • Buraki pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy marchew i pietruszkę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy buraki
  • Zalewamy bulionem
  • Dodajemy liście i ziele
  • Dodajemy śliwki i majeranek
  • Dolewamy ocet
  • Gotujemy 30 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup buraczkowych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Burak (świeży) (300 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Śliwka suszona (42 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Majeranek suszony (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Bakłażan faszerowany sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >