fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde0322ab-a96b-45b6-b18a-9b128ce64325

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
  • Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce
  • Śliwki pokroić w paseczki
  • Buraki pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy marchew i pietruszkę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy buraki
  • Zalewamy bulionem
  • Dodajemy liście i ziele
  • Dodajemy śliwki i majeranek
  • Dolewamy ocet
  • Gotujemy 30 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne zupy buraczkowe.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 l bulionu jarskiego
  • 300 g obranych buraków
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 6 śliwek suszonych (42 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 4 kulki owoce angielskiego (4 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 łyżka majeranku (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Pieczona sałata rzymska z karkówką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Sałatę rzymską kroimy na pół, obtaczamy w przyprawach i oleju kokosowym. Na pozostałym oleju podsmażamy przez minutę mięso, następnie dodajemy mleko kokosowe, te same przyprawy i chwilę dusimy. W naczyniu…

WIĘCEJ >

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >