fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Podgrzewamy 750 ml bulionu
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
  • Buraki obrać i pokroić w kostkę
  • Boczek pokroić w kostkę
  • Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy marchew, pietruszkę, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy buraki i zalewamy rosołem/bulionem
  • Dodajemy ocet, majeranek i gotujemy pół godziny
  • Próbujemy i doprawiamy

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodawaj pieprzu czarnego. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (600 ml)
  • Burak (świeży) (300 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Cebula biała (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (30 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Majeranek suszony (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini hot-dogi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później). Każdą z parówek kroimy na 4 części.  Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka…

WIĘCEJ >

Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów

Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >