fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegański rosół

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05b8f87c-c54b-4c86-a915-bfe48a7e82bd-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegański rosół

Przygotowanie

  • Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.
  • Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je do wody, jedynie pora można wrzucić później, żeby się za mocno nie rozgotował.
  • Do garnka wrzucamy także jedną gałązkę natki pietruszki.
  • Na małym ogniu i pod przykryciem gotujemy warzywa ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy oraz olej kokosowy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy ziela angielskiego i pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Seler korzeń (170 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Por (140 g)
  • Marchew (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Włoszczyzna suszona (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Imbir korzeń (1 g)
  • Kurkuma w proszku (1 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Jajecznica z brokułem i grzybami

W garnku gotujemy brokuły we wrzącej wodzie bez przykrycia – ok. 10 minut. W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię dodajemy tłuszcz i pokrojone na drobne kawałki pieczarki Wbijamy jajka i mieszamy do uzyskania lekkiego…

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >