Bażant z wolnowaru w grzybach
Bażant z wolnowaru w grzybach
Przygotowanie
- Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
- Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
- Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
- Wszystko mieszamy
- Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na równie smaczną sałatkę z bażantem.
Autor
Lista składników
- Bażant tuszka (800 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Borowik (świeży) (100 g)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów
Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.
WIĘCEJ >Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu
Kurczaka kroimy w paski Ananasa kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4…
WIĘCEJ >Zapiekanka warzywna z indykiem
Uruchomić piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Zagotować wodę w dużym garnku. Ugotować kalafiora w małych różyczkach 20 minut. Odcedzić i zblendować z solą. W czasie gotowania cebulę umyć i pokroić w drobną kosteczkę,…
WIĘCEJ >Placki gruszkowe z sosem owocowym
Placki Gruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski Dodajemy mąki oraz wybijamy jaja i całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po…
WIĘCEJ >