fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bażant z wolnowaru w grzybach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2273ad11-3560-41d5-b996-f4042cbc9e3a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bażant z wolnowaru w grzybach

Przygotowanie

  • Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
  • Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
  • Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Wszystko mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Poczytaj na ten temat w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również zainspirować się naszą propozycją sałatki z bażantem (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 tuszka z bażanta (800 g)
  • 100 g borowików
  • 100 g podgrzybków
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 gałązka rozmarynu (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Wiosenna zapiekanka warzywna

Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy każdego szparaga na około 5 kawałków (2 cm kawałki). Na patelni podgrzewamy oliwę i wrzucamy szparagi. Podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodajemy pokrojoną dymkę….

WIĘCEJ >