Bażant z wolnowaru w grzybach
Bażant z wolnowaru w grzybach
Przygotowanie
- Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
- Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
- Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
- Wszystko mieszamy
- Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Poczytaj na ten temat w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Możesz również zainspirować się naszą propozycją sałatki z bażantem (powiązany przepis).
Autor
Lista składników
- 1 tuszka z bażanta (800 g)
- 100 g borowików
- 100 g podgrzybków
- 1 cebula (100 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- 1 gałązka rozmarynu (8 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka owocowa
Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki
WIĘCEJ >Makaron z cukinią
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami Podlewamy odrobiną wody Dusimy przez około 20 minut Łączymy…
WIĘCEJ >Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem
Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry
WIĘCEJ >Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką
Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…
WIĘCEJ >