fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bażant z wolnowaru w grzybach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2273ad11-3560-41d5-b996-f4042cbc9e3a

Bażant z wolnowaru w grzybach

Przygotowanie

  • Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
  • Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
  • Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Wszystko mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Poczytaj na ten temat w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również zainspirować się naszą propozycją sałatki z bażantem (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 tuszka z bażanta (800 g)
  • 100 g borowików
  • 100 g podgrzybków
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 gałązka rozmarynu (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >