fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bażant z wolnowaru w grzybach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2273ad11-3560-41d5-b996-f4042cbc9e3a

Bażant z wolnowaru w grzybach

Przygotowanie

  • Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
  • Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
  • Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Wszystko mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Poczytaj na ten temat w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również zainspirować się naszą propozycją sałatki z bażantem (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 tuszka z bażanta (800 g)
  • 200 g rozmrożonych grzybów (najlepiej mix różnych)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 gałązka rozmarynu (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka (…)

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei (…)

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Owoce morza ze szpinakiem

Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty. Dodać obraną i (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl