fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z gotowanym bażantem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c357818c0-8f47-4570-a3ad-04865058b364
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z gotowanym bażantem

Przygotowanie

  • Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki
  • Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki mieszamy w misce
  • Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette
  • Mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję na przygotowanie domowego sosu vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bażant tuszka (150 g)
  • Sałata rzymska (140 g)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Granat (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >