fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z gotowanym bażantem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c357818c0-8f47-4570-a3ad-04865058b364
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z gotowanym bażantem

Przygotowanie

  • Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki
  • Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki mieszamy w misce
  • Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette
  • Mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

Najlepiej jest zrobić rosół z bażanta i odłożyć mięso po ugotowaniu – wykorzystamy je do sałatki.

Przepis na domowy sos vinaigrette znajduje się w powiązanych propozycjach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g gotowanego bażanta
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • ½ pomarańczy (120 g)
  • 1 łyżka pestek z owocu granatu (17 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 2 – 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Mięso mielone – przepis podstawowy

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >