fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z gotowanym bażantem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c357818c0-8f47-4570-a3ad-04865058b364
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z gotowanym bażantem

Przygotowanie

  • Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki
  • Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki mieszamy w misce
  • Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette
  • Mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję na przygotowanie domowego sosu vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bażant tuszka (150 g)
  • Sałata rzymska (140 g)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Granat (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mango

Mango umyć, obrać i pokroić na drobne kawałki

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Wątróbka z kurkami

Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około…

WIĘCEJ >