logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą
  • Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa
  • Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu do miękkości (30-40 minut)
  • Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ średniej główki czerwonej kapusty
  • 1 brokuł
  • 2 cebule (tu: czerwona i biała)
  • 1 por
  • 1 korzeń pietruszki
  • ½ małego selera korzeniowego
  • 2 marchewki
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • sok z ½ cytryny
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, kurkuma, wędzona papryka

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię (…)

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu (…)

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl