fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bigos z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą
  • Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa
  • Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu do miękkości (30-40 minut)
  • Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w opisach w piktogramach.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne powiązane przepisy, które znajdują się powyżej.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ średniej główki czerwonej kapusty (1000 g)
  • ½ brokuła (250 g)
  • ½ cebuli białej (50 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • ½ pora (70 g)
  • 1 pietruszka (40 g)
  • ¼ małego selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • ½ butelki passaty pomidorowej (250 g)
  • Sok z ¼ cytryny (20 g)
  • Przyprawy: zioła prowansalskie, sól, kurkuma, wędzona papryka

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >