Bigos z czerwonej kapusty
Bigos z czerwonej kapusty
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą
- Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa
- Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu do miękkości (30-40 minut)
- Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w opisach w piktogramach.
Uwagi
Wypróbuj nasze inne powiązane przepisy, które znajdują się powyżej.
Autor
Lista składników
- ¼ średniej główki czerwonej kapusty (1000 g)
- ½ brokuła (250 g)
- ½ cebuli białej (50 g)
- ½ cebuli czerwonej (50 g)
- ½ pora (70 g)
- 1 pietruszka (40 g)
- ¼ małego selera korzeniowego (ok. 45 g)
- 1 marchewka (60 g)
- ½ butelki passaty pomidorowej (250 g)
- Sok z ¼ cytryny (20 g)
- Przyprawy: zioła prowansalskie, sól, kurkuma, wędzona papryka
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Puree z batata
Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…
WIĘCEJ >Chlebek z cukinii bez jaj
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….
WIĘCEJ >Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >