logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą
  • Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa
  • Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu do miękkości (30-40 minut)
  • Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ średniej główki czerwonej kapusty
  • 1 brokuł
  • 2 cebule (tu: czerwona i biała)
  • 1 por
  • 1 korzeń pietruszki
  • ½ małego selera korzeniowego
  • 2 marchewki
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • sok z ½ cytryny
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, kurkuma, wędzona papryka

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Rolki z bakłażana z twarożkiem z orzechów włoskich

Twarożek: Dzień wcześniej namaczamy orzechy w zimnej wodzie (tylko żeby je zakryło) Na drugi dzień odlewamy tą wodę Dodajemy do (…)

WIĘCEJ >

Jarmuż duszony z wędzonką

Jarmuż kroimy w paski Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pora kroimy w talarki Pomidorki przekroić na połówki Szynkę (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl