fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b-1

Bigos z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą
  • Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa
  • Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu do miękkości (30-40 minut)
  • Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w opisach w piktogramach.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne powiązane przepisy, które znajdują się powyżej.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ średniej główki czerwonej kapusty (1000 g)
  • ½ brokuła (250 g)
  • ½ cebuli białej (50 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • ½ pora (70 g)
  • 1 pietruszka (40 g)
  • ¼ małego selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • ½ butelki passaty pomidorowej (250 g)
  • Sok z ¼ cytryny (20 g)
  • Przyprawy: zioła prowansalskie, sól, kurkuma, wędzona papryka

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym łososiem

Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…

WIĘCEJ >