fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bigos z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5475f660-093f-45a2-8154-cf3abe90752b-1

Bigos z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą
  • Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa
  • Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu do miękkości (30-40 minut)
  • Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ średniej główki czerwonej kapusty
  • 1 brokuł (500 g)
  • 1 cebula biała (100 g)
  • 1 cebula czerwona (100 g)
  • 1 por
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ½ małego selera korzeniowego
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • sok z ½ cytryny
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, kurkuma, wędzona papryka

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek (…)

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl