fbpx
Szukaj
open close

Bigos wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce7d99735-aed9-4797-9e42-6b5e23261f1e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bigos wegański

Przygotowanie

  • Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek”
  • Kapustę białą pokroić w cienkie paski
  • Obie kapusty wrzucić do garnka
  • Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło
  • Dodać liście laurowe i ziele angielskie
  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Podsmażamy warzywa przez 5 min
  • Dodajmy na patelnię przecier / koncentrat pomidorowy
  • Podsmażamy 3 min
  • I dodajemy całą zawartość patelni do kapusty
  • Śliwki kroimy na połówki i dodajemy do kapusty
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przygotowania bigosu z dodatkiem mięsa.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta kiszona (200 g)
  • Kapusta biała (200 g)
  • Woda (200 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Przecier pomidorowy (80 g)
  • Śliwka wędzona (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Liść laurowy (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bigos ze świeżej i kiszonej kapusty

Białą kapustę drobno kroimy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw Poszatkowaną białą kapustę, wrzucamy do dużego garnka z pokrywką, zalewamy dwiema (…)

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy (…)

WIĘCEJ >