Chleb z plantanów
Chleb z plantanów
Przygotowanie
- Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
- Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
- Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
- Przelać do foremki.
- Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
- Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na przyrządzenia chleba bananowego.
Autor
Lista składników
- Plantan (1200 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Cukier kokosowy (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Rolada z kapusty włoskiej
Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…
WIĘCEJ >Domowe mleko kokosowe
Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…
WIĘCEJ >Mus bananowy z sosem malinowym
Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Sos malinowy: Maliny wkładamy do garnuszka Podgrzewamy aż się rozpuszczą i…
WIĘCEJ >Chleb z tapioki
Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).
WIĘCEJ >