fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z plantanów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ca96dba-8e60-4e60-bed3-9e24904f1322
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb z plantanów

Przygotowanie

  • Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
  • Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
  • Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
  • Przelać do foremki.
  • Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
  • Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na przyrządzenia chleba bananowego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Plantan (1200 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Cukier kokosowy (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >