fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z plantanów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ca96dba-8e60-4e60-bed3-9e24904f1322
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb z plantanów

Przygotowanie

  • Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
  • Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
  • Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
  • Przelać do foremki.
  • Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
  • Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny

Rady dietetyka

1 porcja chleba to około 200 g.

Uwagi

Możesz również sięgnąć po prosty chleb bananowy, które znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1,2 kg zielonych plantanów
  • ½ łyżeczki cukru kokosowego (3 g)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >