fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z plantanów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ca96dba-8e60-4e60-bed3-9e24904f1322
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb z plantanów

Przygotowanie

  • Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
  • Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
  • Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
  • Przelać do foremki.
  • Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
  • Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny

Rady dietetyka

1 porcja chleba to około 200 g.

Uwagi

Możesz również sięgnąć po prosty chleb bananowy, które znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1,2 kg zielonych plantanów
  • ½ łyżeczki cukru kokosowego (3 g)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >