logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z plantanów

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-25

Chleb z plantanów

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-25

Przygotowanie

  • Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
  • Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
  • Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
  • Przelać do foremki.
  • Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
  • Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1,2 kg zielonych plantanów
  • ½ łyżeczki cukru kokosowego
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej/kłodawskiej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka octu jabłkowego

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Minestrone

Boczek kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i (…)

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, (…)

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl