fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z plantanów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ca96dba-8e60-4e60-bed3-9e24904f1322

Chleb z plantanów

Przygotowanie

  • Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
  • Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
  • Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
  • Przelać do foremki.
  • Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
  • Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny

Rady dietetyka

1 porcja chleba to około 200 g.

Uwagi

Możesz również sięgnąć po prosty chleb bananowy, które znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1,2 kg zielonych plantanów
  • ½ łyżeczki cukru kokosowego (3 g)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy przyprawy (cynamon, kurkumę, kardamon i sól) i mieszamy. Zdejmujemy z palnika i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka. Przelewamy do miseczki, dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >