fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb bananowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c10-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb bananowy

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C
  • Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia
  • Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę
  • Miksujemy 10 sekund
  • Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek
  • Dodajemy sok z cytryny, miksujemy
  • Cały czas miksując dodajemy obie mąki
  • Wylewamy ciasto na blaszkę i wkładamy do piekarnika, pieczemy 50 min
  • Wyjmujemy z piekarnika, obracamy foremkę i wyjmujemy chleb
  • Zdejmujemy papier do pieczenia
  • Gorący chleb kładziemy na jakiejś kratce do wystudzenia

Rady dietetyka

Chleb możesz posmarować masłem lub pastą. Możesz go zjeść na słodko lub wytrawnie. W 1 porcji powinieneś spożyć 2 kromki chleba. Pamiętaj, aby składniki dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje na przyrządzenie chlebów owocowych lub warzywnych. Znajdziesz tam również pomysły na pasty, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Banan niedojrzały (600 g)
  • Jajo kurze (255 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Mąka jaglana (30 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczony łosoś z duszonym szpinakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy łososia, skrapiamy go tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Potrawka z indykiem i jarmużem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >