fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8e9931b-d6e6-4af3-bc26-e4dbaa42f7d6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

Przygotowanie

  • Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża
  • Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. Można ją lekko blanszować, grillować lub zostawić surową i zjeść na chrupko.
  • Karczochy odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą.
  • Do blendera kielichowego wkładamy karczochy, czosnek, bazylię, oliwę i blendujemy na gładką masę.
  • Na płat cukinii wykładamy pastę z karczochów, a następnie łososia. Układamy jeszcze jedną taką warstwę i wierzch przykrywamy znowu płatem cukinii. Z 6 plastrów otrzymujemy 6 kanapek, w każdej z nich po 3 warstwy cukinii.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Karczoch w zalewie (serce) (300 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (9 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Czosnek (świeży) (2.5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

W misce mieszamy wszystkie przyprawy, W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10…

WIĘCEJ >

Mandarynka

Mandarynki umyć i obrać

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >