fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8e9931b-d6e6-4af3-bc26-e4dbaa42f7d6-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

Przygotowanie

  • Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża
  • Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. Można ją lekko blanszować, grillować lub zostawić surową i zjeść na chrupko.
  • Karczochy odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą.
  • Do blendera kielichowego wkładamy karczochy, czosnek, bazylię, oliwę i blendujemy na gładką masę.
  • Na płat cukinii wykładamy pastę z karczochów, a następnie łososia. Układamy jeszcze jedną taką warstwę i wierzch przykrywamy znowu płatem cukinii. Z 6 plastrów otrzymujemy 6 kanapek, w każdej z nich po 3 warstwy cukinii.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Karczoch w zalewie (serce) (300 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (9 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Czosnek (świeży) (2.5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Włączyć piekarnik na 190 stopni Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości) Wydrążamy środek jabłka za pomocą łyżeczki, lub specjalnej kulkownicy do owoców Do wydrążonego jabłka włożyć owoce, dodać łyżkę…

WIĘCEJ >

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >