fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta musztardowa z białej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1adbcfe8-47c9-48ce-a3cf-3328dc130bfd-1

Pasta musztardowa z białej fasoli

Przygotowanie

  • Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę.
  • Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Rady dietetyka

Pastę możemy jeść nie tylko z pieczywem, ale także nabierając ją na kawałki świeżych warzyw np. ogórka, marchewki czy nawet sałaty lodowej.

Uwagi

Pastę możesz zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ugotowana biała fasola (ok. 250 g)
  • 1 duża łyżka musztardy delikatesowej (20 g)
  • 2 małe ząbki czosnku (10 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z grzybami

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przynajmniej 30 minut Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy grzyby, trochę soli, pieprzu i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >