fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta musztardowa z białej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1adbcfe8-47c9-48ce-a3cf-3328dc130bfd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta musztardowa z białej fasoli

Przygotowanie

  • Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę.
  • Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Rady dietetyka

Pastę możemy jeść nie tylko z pieczywem, ale także nabierając ją na kawałki świeżych warzyw np. ogórka, marchewki czy nawet sałaty lodowej.

Uwagi

Pastę możesz zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ugotowana biała fasola (ok. 250 g)
  • 1 duża łyżka musztardy delikatesowej (20 g)
  • 2 małe ząbki czosnku (10 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >