fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta musztardowa z białej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1adbcfe8-47c9-48ce-a3cf-3328dc130bfd-1

Pasta musztardowa z białej fasoli

Przygotowanie

  • Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę.
  • Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Rady dietetyka

Pastę możemy jeść nie tylko z pieczywem, ale także nabierając ją na kawałki świeżych warzyw np. ogórka, marchewki czy nawet sałaty lodowej.

Uwagi

Pastę możesz zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ugotowana biała fasola (ok. 250 g)
  • 1 duża łyżka musztardy delikatesowej (20 g)
  • 2 małe ząbki czosnku (10 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >