Pasta musztardowa z białej fasoli
Pasta musztardowa z białej fasoli
Przygotowanie
- Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę.
- Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Rady dietetyka
Pastę możemy jeść nie tylko z pieczywem, ale także nabierając ją na kawałki świeżych warzyw np. ogórka, marchewki czy nawet sałaty lodowej.
Uwagi
Pastę możesz zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).
Autor
Lista składników
- Ugotowana biała fasola (ok. 250 g)
- 1 duża łyżka musztardy delikatesowej (20 g)
- 2 małe ząbki czosnku (10 g)
- 1 szczypta majeranku (1 g)
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z mozzarellą
Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…
WIĘCEJ >Ryż z jabłkami
Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…
WIĘCEJ >Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach
Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…
WIĘCEJ >Marchewka z oliwkami
Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną.
WIĘCEJ >