fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z oliwek i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdca5a1cb-b231-4e1c-8803-f176e22a828f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z oliwek i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy
  • Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym)
  • Dodajemy czosnek i sok z cytryny
  • Dodajemy oliwę i oliwki
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujmy na gładką masę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Oliwki zielone (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanym camembertem

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z dynią i kiełbasą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Kiełbasę kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu zbrązowienia) Do miski wydrążamy miąższ z…

WIĘCEJ >