fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z oliwek i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdca5a1cb-b231-4e1c-8803-f176e22a828f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z oliwek i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy
  • Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym)
  • Dodajemy czosnek i sok z cytryny
  • Dodajemy oliwę i oliwki
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujmy na gładką masę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Na temat tej diety oraz innych możesz poczytać w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Pastę możesz podać z domowej roboty chlebem gryczanym na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado (140 g)
  • 1 ząbek obranego czosnku (5 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 80 g zielonych oliwek bez pestek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >