fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z oliwek i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdca5a1cb-b231-4e1c-8803-f176e22a828f

Pasta z oliwek i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy
  • Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym)
  • Dodajemy czosnek i sok z cytryny
  • Dodajemy oliwę i oliwki
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujmy na gładką masę

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado
  • 1 ząbek obranego czosnku (5 g)
  • sok z ½ cytryny
  • 80 g zielonych oliwek bez pestek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl