fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta marchewkowo-daktylowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz16-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta marchewkowo-daktylowa

Przygotowanie

  • Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach
  • Daktyle kroimy w cienkie paski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min
  • Dodajemy marchewkę i daktyle
  • Podsmażamy przez 2-3 min i wlewamy wodę
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Lekko solimy i dodajemy cynamon
  • Miksujemy blenderem na gładką masę

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Daktyl (25 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta marchewkowa na słodko

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >