fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta marchewkowo-daktylowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz16-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta marchewkowo-daktylowa

Przygotowanie

  • Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach
  • Daktyle kroimy w cienkie paski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min
  • Dodajemy marchewkę i daktyle
  • Podsmażamy przez 2-3 min i wlewamy wodę
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Lekko solimy i dodajemy cynamon
  • Miksujemy blenderem na gładką masę

Uwagi

Jeśli używamy suszone daktyle, można zalać je wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, by łatwiej się kroiło.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 5 daktyli (ok. 25 g)
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (12 g)
  • 1 szczypta cynamonu (2 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 50 ml wody (tyle ile kieliszek od wódki)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy. Sałatę drzemy w palcach. Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie….

WIĘCEJ >