fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta marchewkowa na słodko

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65a68604-53de-4b92-ab44-c5d33fb259b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta marchewkowa na słodko

Przygotowanie

  • Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
  • Pozostawiamy je na 30 minut
  • Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
  • Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
  • Owoce odsączamy
  • Łączymy marchewki z suszonymi owocami
  • Migdały drobno siekamy
  • Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
  • Miksujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Figa suszona (40 g)
  • Daktyl (20 g)
  • Masło migdałowe (10 g)
  • Migdał (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Goździk mielony (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowa musztarda

Ziarna gorczycy zalewamy octem i odstawiamy na 12-24 godzin, aż gorczyca napęcznieje. Następnie mielimy je z przyprawami dolewając wodę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Miksujemy w zależności od upodobań na całkiem gładko lub z cząstkami gorczycy….

WIĘCEJ >

Sos pieczarkowy

Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i topinamburu

Topinambur obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Szynkę kroimy w paski Czosnek obieramy…

WIĘCEJ >

Sos „cezar”

Do blendera kielichowego dodajemy mleko, rybę razem z sosem, wyciśnięty sok z cytryny Dorzucamy czosnek Dajemy szczyptę soli i pieprzu Miksujemy blenderem jakieś 1 – 2 min Cały czas miksując dodajemy 1 łyżkę mąki kokosowej Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >