fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta marchewkowa na słodko

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65a68604-53de-4b92-ab44-c5d33fb259b1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta marchewkowa na słodko

Przygotowanie

  • Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
  • Pozostawiamy je na 30 minut
  • Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
  • Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
  • Owoce odsączamy
  • Łączymy marchewki z suszonymi owocami
  • Migdały drobno siekamy
  • Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
  • Miksujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pasty, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 marchewki (135 g)
  • 4 suszone daktyle (20 g)
  • 3 figi suszone niesiarkowane (42 g)
  • 1 łyżka masła migdałowego (10 g)
  • 3 migdały (5 g)
  • ¼ łyżeczki imbiru suszonego (1 g)
  • ¼ łyżeczki kardamonu (1 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu w proszku (1 g)
  • ¼ łyżeczki goździków mielony (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki Oliwę wlać do naczynia,…

WIĘCEJ >

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Chrzan myjemy i obieramy Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

WIĘCEJ >

Pasta z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…

WIĘCEJ >