fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta brokułowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-2-2

Pasta brokułowa

Przygotowanie

  • Gotujemy i odcedzamy brokuł
  • Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Dolewamy oliwy i mieszamy
  • Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

Rady dietetyka

Możesz kupić chleb gryczany w piekarni – sprawdzaj jakość takiego pieczywa.

Dopasuj składniki przepisu do Twojej diety.

Uwagi

Spójrz w podpięte, powiązane przepisy, by zainspirować się przepisami na przygotowanie pasty brokułowej oraz domowego chleba gryczanego na zakwasie.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ brokuła (250 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
  • Sok z ½ cytryny (40g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Sałatka ze szczypiorkiem

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek….

WIĘCEJ >

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >

Grzyby duszone z bakłażanem

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą i odstawiamy, aby puściły sok Po 20 – 30 minutach płuczemy zimną wodą i dokładnie…

WIĘCEJ >