fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta brokułowo – kokosowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta brokułowo – kokosowa

Przygotowanie

  • Gotujemy i odcedzamy brokuł
  • Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Dolewamy oliwy i mieszamy
  • Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

Można skorzystać z naszych przepisów na pasty brokułowe, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Stwórz własną książkę kulinarną, dodając je do ulubionych.

W przepisach powiązanych znajdziesz również przepisy na chleby, które mogą być bazą do pasty, jeśli Twój plan dietetyczny na to pozwala.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (świeży) (260 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Wiórki kokosowe (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karbowany makaron z cukinii z brokułami

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >