fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta brokułowo – kokosowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta brokułowo – kokosowa

Przygotowanie

  • Gotujemy i odcedzamy brokuł
  • Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Dolewamy oliwy i mieszamy
  • Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu.

Uwagi

Można skorzystać z naszych przepisów na pasty brokułowe, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Stwórz własną książkę kulinarną, dodając je do ulubionych.

W przepisach powiązanych znajdziesz również przepisy na chleby, które mogą być bazą do pasty jeśli Twój plan dietetyczny na to pozwala.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ brokuła (250 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (ok. 25 g)
  • sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >