fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta brokułowo – kokosowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-2-6

Pasta brokułowo – kokosowa

Przygotowanie

  • Gotujemy i odcedzamy brokuł
  • Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Dolewamy oliwy i mieszamy
  • Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu.

Uwagi

Można skorzystać z naszych przepisów na pasty brokułowe, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Stwórz własną książkę kulinarną, dodając je do ulubionych.

W przepisach powiązanych znajdziesz również przepisy na chleby, które mogą być bazą do pasty jeśli Twój plan dietetyczny na to pozwala.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ brokuła (250 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (ok. 25 g)
  • sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >