fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta brokułowo – kokosowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta brokułowo – kokosowa

Przygotowanie

  • Gotujemy i odcedzamy brokuł
  • Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Dolewamy oliwy i mieszamy
  • Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu.

Uwagi

Można skorzystać z naszych przepisów na pasty brokułowe, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Stwórz własną książkę kulinarną, dodając je do ulubionych.

W przepisach powiązanych znajdziesz również przepisy na chleby, które mogą być bazą do pasty jeśli Twój plan dietetyczny na to pozwala.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ brokuła (250 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (ok. 25 g)
  • sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…

WIĘCEJ >

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >