fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb jaglany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50f2d7e1-a2b2-4e75-a3d1-f784adaca330
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb jaglany

Przygotowanie

  • Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą
  • Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Dodajemy mleko i miksujemy
  • Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do rozpuszczonych drożdży
  • Dodajemy sól, ocet i mieszamy
  • Dodajemy mąkę jaglaną i mieszamy
  • Przykrywamy miskę czystym ręcznikiem kuchennym
  • Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę
  • Przygotowujemy keksówkę, wykładając ją papierem do pieczenia
  • Mieszamy ciasto i przekładamy do formy
  • Przykrywamy płóciennym ręcznikiem i czekamy 30 minut
  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy ciasto na 45 min
  • Po tym czasie wyjmujemy, obracamy foremkę na druga stronę
  • Zdejmujmy papier i kładziemy chleb na jakiejś kratce do całkowitego wystudzenia.

Rady dietetyka

Chleb możesz posmarować masłem lub pastą. Możesz go zjeść na słodko lub wytrawnie. Pamiętaj by składniki dopasować do swojego planu odżywiania i nietolerancji. Piktogramy z rodzajem diety znajdziesz pod przepisami.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia past, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka jaglana (500 g)
  • Jabłko (360 g)
  • Mleko kokosowe (350 ml)
  • Drożdże (świeże) (25 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (25 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Sól kłodawska (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >