logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb jaglany

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-50

Chleb jaglany

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-50

Przygotowanie

  • Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą
  • Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Dodajemy mleko i miksujemy
  • Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do rozpuszczonych drożdży
  • Dodajemy sól, ocet i mieszamy
  • Dodajemy mąkę jaglaną i mieszamy
  • Przykrywamy miskę czystym ręcznikiem kuchennym
  • Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę
  • Przygotowujemy keksówkę, wykładając ją papierem do pieczenia
  • Mieszamy ciasto i przekładamy do formy
  • Przykrywamy płóciennym ręcznikiem i czekamy 30 minut
  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy ciasto na 45 min
  • Po tym czasie wyjmujemy, obracamy foremkę na druga stronę
  • Zdejmujmy papier i kładziemy chleb na jakiejś kratce do całkowitego wystudzenia.

Rady dietetyka

Chleb możesz posmarować masłem lub pastą. Możesz go zjeść na słodko lub wytrawnie. Pamiętaj by składniki dopasować do swojego planu odżywiania i nietolerancji. Piktogramy z rodzajem diety znajdziesz pod przepisami. Zajrzyj do przepisów powiązanych – tam znajdziesz propozycje past.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g mąki jaglanej
  • 25 g świeżych drożdży
  • 350 g mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki soli
  • 25 g octu jabłkowego
  • 2 średnie jabłka (po obraniu i pokrojeniu ma być 300 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, (…)

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i (…)

WIĘCEJ >

Szarlotka gryczano – jaglana

Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl