Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Przygotowanie
- Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
- Gotujemy 10 min
- Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną
- Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy sól i pieprz
- Dolewamy oliwę i miksujemy przez 15 sekund
- Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (153 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie jagodowo – bananowe ze śmietanką kokosową
Wszystkie składniki wkładamy do wysokoobrotowego blendera i miksujemy przez około 1 minutę na idealnie gładką masę. Można przystroić granatem i suszonymi płatkami kokosa
WIĘCEJ >Krem z kalafiora
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…
WIĘCEJ >Smoothie jagodowo – bananowe
Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji
WIĘCEJ >