fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4575e5db-1343-4ba0-9909-52f406818d3c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta jajeczna

Przygotowanie

  • Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
  • Gotujemy 10 min
  • Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną
  • Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy sól i pieprz
  • Dolewamy oliwę i miksujemy przez 15 sekund
  • Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem

Rady dietetyka

Pastę jajeczną możesz spożyć z domowej roboty pieczywem gryczanym na zakwasie (powiązany przepis). Dodaj do kanapki ulubione warzywa.

Uwagi

Używamy jajek o temperaturze pokojowej.
Jajek nie trzeba trzymać w lodówce – nic im się nie stanie w ciemnej szafce.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 2–3 gałązki szczypiorku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >