fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4575e5db-1343-4ba0-9909-52f406818d3c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta jajeczna

Przygotowanie

  • Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
  • Gotujemy 10 min
  • Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną
  • Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy sól i pieprz
  • Dolewamy oliwę i miksujemy przez 15 sekund
  • Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem

Rady dietetyka

Pastę jajeczną możesz spożyć z domowej roboty pieczywem gryczanym na zakwasie (powiązany przepis). Dodaj do kanapki ulubione warzywa.

Uwagi

Używamy jajek o temperaturze pokojowej.
Jajek nie trzeba trzymać w lodówce – nic im się nie stanie w ciemnej szafce.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 2–3 gałązki szczypiorku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…

WIĘCEJ >