Czy dieta bezglutenowa ma sens? Można powiedzieć, że obecnie panuje nawet taka moda. Jednak wraz z rozpowszechnieniem się diety bezglutenowej wzrosła zachorowalność na cukrzycę typu 2. Dlaczego tak się stało? Odpowiedź jest prosta – stany zapalne! Nie dlatego, że brak glutenu spowodował chorobę, lecz przysłowiowe „z deszczu pod rynnę”. Żywność została zamieniona na coś co żywnością nie jest, a jest oznakowane jako bezglutenowe. Dowiedz się jak stosować dietę bezglutenową i jakich zdrowych wyborów dokonywać, by żywność odżywiała, a nie truła.
Z tego materiału dowiesz się
- Jedzenie na mieście, u rodziny – jak to zrobić bezpiecznie
- Jak to ogarnąć we własnym domu – posprzątaj szafki
- Gdzie kryją się bezglutenowe pułapki
- Czy wystarczy wyłowić makaron z zupy
- Gdzie kryje się gluten
- Jaka żywność może udawać bezglutenową
- Czy produkty bezglutenowe są bezglutenowymi
- Jaką diagnostykę zrobić i jak badać się na co dzień
- Czy wszystkie produkty bezglutenowe są zdrowe i jak dokonać zdrowych wyborów
- Wartościowe zamienniki glutenowych produktów
- Dieta dobrych produktów – prosto i zdrowo
- Obróbka – termiczna, jaka jest najlepsza
- Źródła węglowodanów w diecie bezglutenowej
- Mąki bezglutenowe i zdrowe spulchniacze ciast
- Sprzęty przydatne w kuchni
- Chleby bezglutenowe
- Desery bez glutenu
Pliki do pobrania
Dieta bezglutenowa w praktyce - pdf
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 2:19:36
Trudność: Łatwy
Autor
Długość: 2:19:36
Trudność: Łatwy
Czy dieta bezglutenowa ma sens? Można powiedzieć, że obecnie panuje nawet taka moda. Jednak wraz z rozpowszechnieniem się diety bezglutenowej wzrosła zachorowalność na cukrzycę typu 2. Dlaczego tak się stało? Odpowiedź jest prosta – stany zapalne! Nie dlatego, że brak glutenu spowodował chorobę, lecz przysłowiowe „z deszczu pod rynnę”. Żywność została zamieniona na coś co żywnością nie jest, a jest oznakowane jako bezglutenowe. Dowiedz się jak stosować dietę bezglutenową i jakich zdrowych wyborów dokonywać, by żywność odżywiała, a nie truła.
Z tego materiału dowiesz się
- Jedzenie na mieście, u rodziny – jak to zrobić bezpiecznie
- Jak to ogarnąć we własnym domu – posprzątaj szafki
- Gdzie kryją się bezglutenowe pułapki
- Czy wystarczy wyłowić makaron z zupy
- Gdzie kryje się gluten
- Jaka żywność może udawać bezglutenową
- Czy produkty bezglutenowe są bezglutenowymi
- Jaką diagnostykę zrobić i jak badać się na co dzień
- Czy wszystkie produkty bezglutenowe są zdrowe i jak dokonać zdrowych wyborów
- Wartościowe zamienniki glutenowych produktów
- Dieta dobrych produktów – prosto i zdrowo
- Obróbka – termiczna, jaka jest najlepsza
- Źródła węglowodanów w diecie bezglutenowej
- Mąki bezglutenowe i zdrowe spulchniacze ciast
- Sprzęty przydatne w kuchni
- Chleby bezglutenowe
- Desery bez glutenu
Pliki do pobrania
Dieta bezglutenowa w praktyce - pdf
Tagi
Podobne tematy
Kobiece tematy – libido, włosy, cera, figura
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Ciąża – Nietolerancje
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Nietolerancja glutenu i celiakia
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Jak prawidłowo żywić dzieci
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >