fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dieta bezglutenowa – jak to ogarnąć?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Czy dieta bezglutenowa ma sens? Można powiedzieć, że obecnie panuje nawet taka moda. Jednak wraz z rozpowszechnieniem się diety bezglutenowej wzrosła zachorowalność na cukrzycę typu 2. Dlaczego tak się stało? Odpowiedź jest prosta – stany zapalne! Nie dlatego, że brak glutenu spowodował chorobę, lecz przysłowiowe „z deszczu pod rynnę”. Żywność została zamieniona na coś co żywnością nie jest, a jest oznakowane jako bezglutenowe. Dowiedz się jak stosować dietę bezglutenową i jakich zdrowych wyborów dokonywać, by żywność odżywiała, a nie truła.

Na tym wykładzie dowiesz się

  • Jedzenie na mieście, u rodziny – jak to zrobić bezpiecznie
  • Jak to ogarnąć we własnym domu – posprzątaj szafki
  • Gdzie kryją się bezglutenowe pułapki
  • Czy wystarczy wyłowić makaron z zupy
  • Gdzie kryje się gluten
  • Jaka żywność może udawać bezglutenową
  • Czy produkty bezglutenowe są bezglutenowymi
  • Jaką diagnostykę zrobić i jak badać się na co dzień
  • Czy wszystkie produkty bezglutenowe są zdrowe i jak dokonać zdrowych wyborów
  • Wartościowe zamienniki glutenowych produktów
  • Dieta dobrych produktów – prosto i zdrowo
  • Obróbka – termiczna, jaka jest najlepsza
  • Źródła węglowodanów w diecie bezglutenowej
  • Mąki bezglutenowe i zdrowe spulchniacze ciast
  • Sprzęty przydatne w kuchni
  • Chleby bezglutenowe
  • Desery bez glutenu

Pliki do pobrania

Dieta bezglutenowa w praktyce - pdf

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 2:19:36
Trudność: Łatwy

49.99 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 2:19:36
Trudność: Łatwy

49.99 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Czy dieta bezglutenowa ma sens? Można powiedzieć, że obecnie panuje nawet taka moda. Jednak wraz z rozpowszechnieniem się diety bezglutenowej wzrosła zachorowalność na cukrzycę typu 2. Dlaczego tak się stało? Odpowiedź jest prosta – stany zapalne! Nie dlatego, że brak glutenu spowodował chorobę, lecz przysłowiowe „z deszczu pod rynnę”. Żywność została zamieniona na coś co żywnością nie jest, a jest oznakowane jako bezglutenowe. Dowiedz się jak stosować dietę bezglutenową i jakich zdrowych wyborów dokonywać, by żywność odżywiała, a nie truła.

Na tym wykładzie dowiesz się

  • Jedzenie na mieście, u rodziny – jak to zrobić bezpiecznie
  • Jak to ogarnąć we własnym domu – posprzątaj szafki
  • Gdzie kryją się bezglutenowe pułapki
  • Czy wystarczy wyłowić makaron z zupy
  • Gdzie kryje się gluten
  • Jaka żywność może udawać bezglutenową
  • Czy produkty bezglutenowe są bezglutenowymi
  • Jaką diagnostykę zrobić i jak badać się na co dzień
  • Czy wszystkie produkty bezglutenowe są zdrowe i jak dokonać zdrowych wyborów
  • Wartościowe zamienniki glutenowych produktów
  • Dieta dobrych produktów – prosto i zdrowo
  • Obróbka – termiczna, jaka jest najlepsza
  • Źródła węglowodanów w diecie bezglutenowej
  • Mąki bezglutenowe i zdrowe spulchniacze ciast
  • Sprzęty przydatne w kuchni
  • Chleby bezglutenowe
  • Desery bez glutenu

Pliki do pobrania

Dieta bezglutenowa w praktyce - pdf

Tagi

Podobne tematy

Zmień jedzenie na pożywienie

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Ciąża – Napoje

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Napraw swoje zdrowie

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Żywienie sportowców

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >