fbpx
logo
Szukaj
open close

Choroby w gabinecie dietetycznym – KDK 24/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Odkryj zaawansowane techniki diagnozy i interwencji dietetycznej, które mają na celu poprawę zdrowia pacjentów z różnorodnymi schorzeniami. Dowiedz się, jak skutecznie identyfikować pierwotne przyczyny dolegliwości i co jest kluczowe dla opracowania efektywnych zaleceń dietetycznych i suplementacyjnych. Naucz się, jak powinno wyglądać holistyczne podejście do pacjenta, które umożliwia integrację różnych metod diagnostycznych i terapeutycznych. Poznaj nowoczesne narzędzia dietetyki klinicznej, które pozwolą Ci precyzyjnie dopasować interwencje żywieniowe do specyficznych potrzeb pacjentów, w tym tych z rzadkimi chorobami metabolicznymi. Dowiedz się, jak zrozumieć złożoność przewlekłych stanów zapalnych oraz jak wesprzeć pracę kluczowych narządów poprzez dietę. Ten moduł jest kontynuacją dotychczasowych 23 wykładów Kursu Dietetyki Klinicznej.

Jest to moduł 24. Kursu Dietetyki Klinicznej.

Prezentacja do tego wykładu ma 64 slajdy.

Dodatkowo otrzymasz materiał bonusowy (gratis) – 9 poradników dotyczących chorób rzadkich.

Możesz też kupić cały kurs

Jeśli chcesz kupić cały kurs, nie kupuj poszczególnych modułów, są zawarte w kursie. Kliknij tutaj, by przejść do całego kursu.

Czy po kursie mogę być dietetykiem?

W Polsce zawód dietetyka nie jest unormowany, już teraz nikt nie zabroni Ci się w ten sposób nazywać. Jeśli jednak chcesz pomagać podopiecznym zawodowo, skończ studia dietetyczne oraz rozpocznij proces dokształcania, który trwa całe życie, a ten kurs jest jednym z takich kroków. Możesz wziąć w nim udział, nawet gdy nie jesteś po żadnych studiach. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat aspektów prawnych zawodu dietetyka, zobacz ten materiał.

Dla kogo jest ten kurs?

  • dla dietetyka
  • dla lekarza
  • dla fizjoterapeuty
  • dla farmaceuty
  • dla Ciebie, jeśli chcesz wiedzieć więcej
  • dla Ciebie, jeśli w przyszłości myślisz o tym, by pomagać innym
  • dla Ciebie, jeśli chcesz pomagać najbliższym
  • dla Ciebie, jeśli szukasz odpowiedzi na nurtujące cię pytania
  • dla Ciebie, jeśli po prostu masz ochotę rozwijać swoją wiedzę

Czy kurs jest trudny?

Tak, będzie trudniejszy niż większość naszych kursów, ponieważ musi wytłumaczyć skomplikowane zagadnienia. Jest za to dobra wiadomość! Możesz go wielokrotnie odtwarzać, przewijać, zatrzymywać i do niego wracać. Otrzymasz również prezentacje PDF do robienia własnych notatek.

Co jest w cenie kursu?

  • certyfikat do tego modułu wysyłany e-mailem do samodzielnego wydrukowania
  • prezentacja PDF do tego modułu (do pobrania poniżej)
  • zapis video wykładu (znajdziesz na samej górze, duży przycisk play)
  • dostęp nieograniczony

Pobierz szczegółowy spis treści

Spis treści całego Kursu Dietetyki Klinicznej

Jak odtworzyć film

Zapraszam – Iwona Wierzbicka

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • dlaczego protokół autoimmunologiczny (AIP) nie zawsze jest wskazany?
  • narzędzia w pracy dietetyka klinicznego
  • dieta w chorobie – jak ją dopasować?
  • co jest podłożem wielu chorób?
  • jakie są konsekwencje zdrowotne przewlekłych stanów zapalnych?
  • z czego wynika wiele dysfunkcji?
  • o jakie narządy szczególnie trzeba zadbać i jak to zrobić?
  • węglowodany, białka, tłuszcze – jak mogą pomóc lub przeszkodzić w walce z daną chorobą?
  • cukrzyca typu 1 – postępowanie
  • cukrzycy typu 2 - postępowanie
  • celiakia i dieta bezglutenowa
  • jak postępować w przypadku mało znanych chorób? (fenyloketonuria, choroba syropu klonowego, deficyt LCHAD, homocystynuria itd.)
  • co to jest tyrozynemia typu 1?
  • co to jest acyduria glutarowa typu 1?
  • co to jest acyduria izowalerianowa?
  • jak dopasować postępowanie dietetyczne do stosowanych leków?
  • na co szczególnie zwrócić uwagę i co często jest pomijane w przypadku m.in. dny moczanowej, nadciśnienia, problemów z nerkami, pęcherzem, pęcherzykiem żółciowym
  • diety płynne
  • nowotwory - interwencje dietetyczne
  • jak postępować przy problemach z jelitami?
  • czy należy jeść nabiał w przypadku osteoporozy?
  • o czym pamiętać przy problemach z metalami ciężkimi, miażdżycą, stanami zapalnymi, chorobami neurologicznymi?
  • hemochromatoza – postępowanie

Pliki do pobrania

Moduł 24: Choroby w gabinecie dietetycznym - prezentacja pdf

Moduł 24: Rzadkie choroby - materiały dodatkowe

Minimalne wymagania techniczne:

  • urządzenie z dostępem do Internetu
  • najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
  • program do odczytu plików formatu .pdf
  • program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 3:07:26
Trudność: Trudny

199 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 3:07:26
Trudność: Trudny

199 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Odkryj zaawansowane techniki diagnozy i interwencji dietetycznej, które mają na celu poprawę zdrowia pacjentów z różnorodnymi schorzeniami. Dowiedz się, jak skutecznie identyfikować pierwotne przyczyny dolegliwości i co jest kluczowe dla opracowania efektywnych zaleceń dietetycznych i suplementacyjnych. Naucz się, jak powinno wyglądać holistyczne podejście do pacjenta, które umożliwia integrację różnych metod diagnostycznych i terapeutycznych. Poznaj nowoczesne narzędzia dietetyki klinicznej, które pozwolą Ci precyzyjnie dopasować interwencje żywieniowe do specyficznych potrzeb pacjentów, w tym tych z rzadkimi chorobami metabolicznymi. Dowiedz się, jak zrozumieć złożoność przewlekłych stanów zapalnych oraz jak wesprzeć pracę kluczowych narządów poprzez dietę. Ten moduł jest kontynuacją dotychczasowych 23 wykładów Kursu Dietetyki Klinicznej.

Jest to moduł 24. Kursu Dietetyki Klinicznej.

Prezentacja do tego wykładu ma 64 slajdy.

Dodatkowo otrzymasz materiał bonusowy (gratis) – 9 poradników dotyczących chorób rzadkich.

Możesz też kupić cały kurs

Jeśli chcesz kupić cały kurs, nie kupuj poszczególnych modułów, są zawarte w kursie. Kliknij tutaj, by przejść do całego kursu.

Czy po kursie mogę być dietetykiem?

W Polsce zawód dietetyka nie jest unormowany, już teraz nikt nie zabroni Ci się w ten sposób nazywać. Jeśli jednak chcesz pomagać podopiecznym zawodowo, skończ studia dietetyczne oraz rozpocznij proces dokształcania, który trwa całe życie, a ten kurs jest jednym z takich kroków. Możesz wziąć w nim udział, nawet gdy nie jesteś po żadnych studiach. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat aspektów prawnych zawodu dietetyka, zobacz ten materiał.

Dla kogo jest ten kurs?

  • dla dietetyka
  • dla lekarza
  • dla fizjoterapeuty
  • dla farmaceuty
  • dla Ciebie, jeśli chcesz wiedzieć więcej
  • dla Ciebie, jeśli w przyszłości myślisz o tym, by pomagać innym
  • dla Ciebie, jeśli chcesz pomagać najbliższym
  • dla Ciebie, jeśli szukasz odpowiedzi na nurtujące cię pytania
  • dla Ciebie, jeśli po prostu masz ochotę rozwijać swoją wiedzę

Czy kurs jest trudny?

Tak, będzie trudniejszy niż większość naszych kursów, ponieważ musi wytłumaczyć skomplikowane zagadnienia. Jest za to dobra wiadomość! Możesz go wielokrotnie odtwarzać, przewijać, zatrzymywać i do niego wracać. Otrzymasz również prezentacje PDF do robienia własnych notatek.

Co jest w cenie kursu?

  • certyfikat do tego modułu wysyłany e-mailem do samodzielnego wydrukowania
  • prezentacja PDF do tego modułu (do pobrania poniżej)
  • zapis video wykładu (znajdziesz na samej górze, duży przycisk play)
  • dostęp nieograniczony

Pobierz szczegółowy spis treści

Spis treści całego Kursu Dietetyki Klinicznej

Jak odtworzyć film

Zapraszam – Iwona Wierzbicka

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • dlaczego protokół autoimmunologiczny (AIP) nie zawsze jest wskazany?
  • narzędzia w pracy dietetyka klinicznego
  • dieta w chorobie – jak ją dopasować?
  • co jest podłożem wielu chorób?
  • jakie są konsekwencje zdrowotne przewlekłych stanów zapalnych?
  • z czego wynika wiele dysfunkcji?
  • o jakie narządy szczególnie trzeba zadbać i jak to zrobić?
  • węglowodany, białka, tłuszcze – jak mogą pomóc lub przeszkodzić w walce z daną chorobą?
  • cukrzyca typu 1 – postępowanie
  • cukrzycy typu 2 - postępowanie
  • celiakia i dieta bezglutenowa
  • jak postępować w przypadku mało znanych chorób? (fenyloketonuria, choroba syropu klonowego, deficyt LCHAD, homocystynuria itd.)
  • co to jest tyrozynemia typu 1?
  • co to jest acyduria glutarowa typu 1?
  • co to jest acyduria izowalerianowa?
  • jak dopasować postępowanie dietetyczne do stosowanych leków?
  • na co szczególnie zwrócić uwagę i co często jest pomijane w przypadku m.in. dny moczanowej, nadciśnienia, problemów z nerkami, pęcherzem, pęcherzykiem żółciowym
  • diety płynne
  • nowotwory - interwencje dietetyczne
  • jak postępować przy problemach z jelitami?
  • czy należy jeść nabiał w przypadku osteoporozy?
  • o czym pamiętać przy problemach z metalami ciężkimi, miażdżycą, stanami zapalnymi, chorobami neurologicznymi?
  • hemochromatoza – postępowanie

Pliki do pobrania

Moduł 24: Choroby w gabinecie dietetycznym - prezentacja pdf

Moduł 24: Rzadkie choroby - materiały dodatkowe

Tagi

Podobne tematy

dieta paleo

Dieta Paleo – co musisz wiedzieć?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
dobre produkty

Zdrowa dieta dla aktywnego dziecka – jak prawidłowo odżywiać małego sportowca?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
jak uspokoić jelita

Jak uspokoić jelita? Skuteczne strategie dla zdrowia układu pokarmowego.

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Żywienie sportowców – wpływ diety na wyniki sportowe.

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >