fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brzydka pasta z soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c994a9554-27cd-4940-822f-52ed6b3785bb-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brzydka pasta z soczewicy

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia.
  • Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze.
  • Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek.
  • Można do tego celu użyć blendera albo rozdrobnić miękką soczewicę widelcem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz także przygotować inne, równie smaczne pasty, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Soczewica zielona – ziarno (200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafiora podzielić na „różyczki”, polać 3 łyżkami oliwy, posypać mielonym kminem, solą i pierzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut. (Kalafior…

WIĘCEJ >

Komosanka z jabłkiem, bananem i masłem orzechowym

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Banana obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków i słonecznika

Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >