fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brzydka pasta z soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c994a9554-27cd-4940-822f-52ed6b3785bb-1

Brzydka pasta z soczewicy

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia.
  • Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze.
  • Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek.
  • Można do tego celu użyć blendera albo rozdrobnić miękką soczewicę widelcem.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz także przygotować inne, równie smaczne pasty, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka zielonej lub brązowej soczewicy
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 szczypta majeranku (ew. kminku mielonego)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie ze świeżym szpinakiem

Szpinak i wszystkie owoce dokładnie myjemy. Mango/melona obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. Mango/melona razem ze szpinakiem wkładamy do blendera, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z limonki i zalewamy…

WIĘCEJ >

Trufle kokosowo-czekoladowe

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >