fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbbafdefe-0584-48e6-b3ee-5c1e033ebe38-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z awokado

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz.
  • Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą).
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając.
  • Solimy i pieprzymy według upodobań smakowych.
  • Możemy zjeść pastę np. z omletem, jajecznicą, ale również jako samodzielne danie.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na chleby gryczane, które mogą posłużyć jako dodatek do pasty z awokado.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Sok z limonki (50 g)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >

Sos z suszonych pomidorów

Suszone pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzącej wodzie, dodajemy resztę składników i blendujemy na jednolitą masę.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >