fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z buraków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53422380-8bd9-4316-ae3a-f5bab8cc47b3

Pasta z buraków

Przygotowanie

  • Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami.
  • Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Pastę możesz spożyć z dodatkiem domowego chleba gryczanego na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże buraki (210 g)
  • 4 ząbki świeżego czosnku 20 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Zioła: pietruszka, koper, bazylia, rozmaryn
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >