fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z buraków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53422380-8bd9-4316-ae3a-f5bab8cc47b3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z buraków

Przygotowanie

  • Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami.
  • Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Pastę możesz spożyć z dodatkiem domowego chleba gryczanego na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże buraki (210 g)
  • 4 ząbki świeżego czosnku 20 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Zioła: pietruszka, koper, bazylia, rozmaryn
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu z chrupiącą szynką parmeńską

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski Wkładamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem Zostawiamy na 2 min i przecedzamy na sicie Odcedzony jarmuż przekładamy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Kalafior i brokuł podzielić na różyczki Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić Gotować 8…

WIĘCEJ >