fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z buraków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53422380-8bd9-4316-ae3a-f5bab8cc47b3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z buraków

Przygotowanie

  • Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami.
  • Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pastę możesz spożyć z dodatkiem domowego chleba gryczanego na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Burak (świeży) (210 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (świeży) (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Natka pietruszki suszona (1 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Koper suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Rzodkiewka

Rzodkiewki myjemy Obcinamy liście i ogonki Zjadamy

WIĘCEJ >