Pasta z buraków
Pasta z buraków
Przygotowanie
- Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami.
- Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Pastę możesz spożyć z dodatkiem domowego chleba gryczanego na zakwasie (powiązany przepis).
Autor
Lista składników
- Burak (świeży) (210 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Czosnek (świeży) (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Natka pietruszki suszona (1 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
- Koper suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mus czekoladowy z awokado
Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko blendujemy na gładki krem
WIĘCEJ >Hummus pomidorowo-paprykowy
Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…
WIĘCEJ >Pasta brokułowa
Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.
WIĘCEJ >