Żelki „Misie” – naturalne?
Moje dziecię, jak większość, lubi słodycze, żelki i jajka niespodzianki. Staram się, by było to raz dziennie i zawsze pod warunkiem zjedzenia w pierwszej kolejności normalnego posiłku.
Ze słodyczy czasami udaje mi się już przemycać prawdziwą surową czekoladę. Pomimo gorzkiego smaku, bardzo ją polubił. A o ile jest zdrowsza, bo przecież nie zawiera różnych dodatków. Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł zrobienia „jajek niespodzianek real raw coco”. Dzieci uwielbiają zabawki, stąd jajo cieszy się takim powodzeniem, podobnie jak zestawy Happy Meal w McDonald’s i zestawy maluchów w Tesco. A jak ciężko przemówić dziecku – to wie każdy rodzic. Oczywiście, zabawka za chwilę powędruje w kąt lub do kosza, ale liczy się ta chwila. Pewnie dlatego dzieci lubią również mięciutkie, kolorowe i pachnące misie. Niestety, większość z tych popularnych jest – lekko mówiąc – „chemicznych” (sztuczne barwniki i aromaty).
Żelki „Misie”
Niedawno odkryłam coś takiego:
Tylko w jakim celu jest ten syrop kukurydziany?! Reszta wydaje się być w porządku i to jest całkiem niezła alternatywa dla „miśków”.
Mój mały tester:
To może Cię zainteresować:
Autor
Iwona Wierzbicka
Moje dziecię, jak większość, lubi słodycze, żelki i jajka niespodzianki. Staram się, by było to raz dziennie i zawsze pod warunkiem zjedzenia w pierwszej kolejności normalnego posiłku.
Ze słodyczy czasami udaje mi się już przemycać prawdziwą surową czekoladę. Pomimo gorzkiego smaku, bardzo ją polubił. A o ile jest zdrowsza, bo przecież nie zawiera różnych dodatków. Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł zrobienia „jajek niespodzianek real raw coco”. Dzieci uwielbiają zabawki, stąd jajo cieszy się takim powodzeniem, podobnie jak zestawy Happy Meal w McDonald’s i zestawy maluchów w Tesco. A jak ciężko przemówić dziecku – to wie każdy rodzic. Oczywiście, zabawka za chwilę powędruje w kąt lub do kosza, ale liczy się ta chwila. Pewnie dlatego dzieci lubią również mięciutkie, kolorowe i pachnące misie. Niestety, większość z tych popularnych jest – lekko mówiąc – „chemicznych” (sztuczne barwniki i aromaty).
Żelki „Misie”
Niedawno odkryłam coś takiego:
Tylko w jakim celu jest ten syrop kukurydziany?! Reszta wydaje się być w porządku i to jest całkiem niezła alternatywa dla „miśków”.
Mój mały tester:
To może Cię zainteresować:
Autor
Tagi
Komentarzy: 4
Pozostaw komentarz
Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Internetowe porady dietetyczne – moje rozważania
Czasami myślę, że niektórym nie zależy na przeczytaniu i spróbowaniu lecz na szukaniu dziury w całym, szukaniu kontrargumentów, szukaniu potwierdzenia, że to nie prawda, bo tak się żyje wygodnie - we własnym świecie komfortu.
WIĘCEJ >Dynia – czy warto ją jeść?
Sezon na dynię trwa. Szczególnie jesienią chętnie sięgamy po to warzywo (a tak właściwie owoc – ze względu na zawartość nasion). Dlaczego warto po nią sięgać? Smak dyni jest neutralny – można ją jeść zarówno…
WIĘCEJ >Jak przeżyć po wizycie u dietetyka klinicznego – cz. 1
Jesteś po pierwszej wizycie u dietetyka? Oto kilka przydatnych wskazówek!
WIĘCEJ >Strączki – jeść czy nie jeść?
Sprawdź, o czym warto wiedzieć, zanim sięgniemy po strączki. Rośliny strączkowe to niekwestionowane bogate źródło białka, ale i węglowodanów. Profil aminokwasowy soi jest podobny do białka wzorcowego, jakim jest jajo kurze, zatem idealnie nadaje się…
WIĘCEJ >
Czy syrop kukurydziany to czasem nie syrop glukozowo-fruktozowy?
tak mi się właśnie niestety wydaje :/ dlatego nie podoba mi się ten składnik, jakby nie mógł być sam cukier
Dzisiaj natknęłam się na jakąś str na której był wpis, że od jakiegoś czasu producent zamiast nazwy syrop g-f może napisac syrop kukurydziany (lepiej brzmi no nie?)
może zmylić czujność