fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-2-3

Pasta warzywna

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Ścieramy na tarce
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem
  • Dodajemy starte warzywa
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Pietruszkę siekamy, dodajemy do pasty i mieszamy

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej diecie – informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Możesz spożyć pastę z pieczywem gryczany (najlepiej domowym na zakwasie) lub zakupionym w piekarni – zwracaj uwagę na jego jakość i skład.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ¼ korzenia selera (ok. 45 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ pęczka zielonej pietruszki (20 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i (…)

WIĘCEJ >

Pad thai

Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka. Zamarynowane (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. (…)

WIĘCEJ >

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl