fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta warzywna

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Ścieramy na tarce
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem
  • Dodajemy starte warzywa
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Pietruszkę siekamy, dodajemy do pasty i mieszamy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz spożyć pastę z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) lub zakupionym w piekarni – zwracaj uwagę na jego jakość oraz skład.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Woda (100 ml)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >

Indyjskie curry

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >