logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-2-2

Pasta warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-2-2

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Ścieramy na tarce
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem
  • Dodajemy starte warzywa
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Pietruszkę siekamy, dodajemy do pasty i mieszamy

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go. Na AIP nie należy używać pieprzu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ pęczka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • Sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Rondel
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy (…)

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm (…)

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl