fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta warzywna

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Ścieramy na tarce
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem
  • Dodajemy starte warzywa
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Pietruszkę siekamy, dodajemy do pasty i mieszamy

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej diecie – informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Możesz spożyć pastę z pieczywem gryczany (najlepiej domowym na zakwasie) lub zakupionym w piekarni – zwracaj uwagę na jego jakość i skład.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ¼ korzenia selera (ok. 45 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ pęczka zielonej pietruszki (20 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl ze szpinakiem

Szpinak i banana dokładnie myjemy. Banana obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko.

WIĘCEJ >

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut. Dodajemy brukselkę i mieszamy Następnie wybijamy jajka Smażymy przez około…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >