Chleb dyniowy
Chleb dyniowy
Przygotowanie
- W misce wymieszać wszystkie suche składniki.
- W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać.
- Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec 60 min w 175°C.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na purée z dyni znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Purée z dyni (200 g)
- Mąka migdałowa (120 g)
- Jajo kurze rozm. M (102 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Goździk mielony (1 g)
- Imbir suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Komentarzy: 1
Pozostaw komentarz
Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.
Podobne tematy
Zielony shake z siemieniem lnianym
Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…
WIĘCEJ >Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)
Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…
WIĘCEJ >Sałatka owocowa – dowolne owoce
Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >
Witam, zastanawia mnie mąka migdałowa- ponoć nie można poddawać jej obróbce…