fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb dyniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c476f43f3-8f21-45c1-ba82-c211419436c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chleb dyniowy

Przygotowanie

  • W misce wymieszać wszystkie suche składniki.
  • W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać.
  • Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec 60 min w 175°C.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Przepis na purée z dyni znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Purée z dyni (200 g)
  • Mąka migdałowa (120 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Goździk mielony (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Komentarzy: 1

  1. Magdalena Poleszuk 27 listopada 2021 o 13:04

    Witam, zastanawia mnie mąka migdałowa- ponoć nie można poddawać jej obróbce…

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony shake z siemieniem lnianym

Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >