logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb dyniowy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-75

Chleb dyniowy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-75

Przygotowanie

  • W misce wymieszać wszystkie suche składniki.
  • W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać.
  • Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec 60 min w 175°C.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¾ łyżeczki sody,
  • ½ łyżeczki soli himalajskiej/kłodawskiej
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej,
  • ½ łyżeczki cynamonu,
  • ½ łyżeczki mielonych goździków (możesz je pominąć),
  • ½ łyżeczki mielonego, suchego imbiru,
  • 2 kubeczki mąki migdałowej,
  • 1 kubeczek purée z dyni
  • 1 duża łyżka miodu
  • 2 jaja 

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Miska, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie (…)

WIĘCEJ >

Ananas

Ananasa obrać i pokroić w kostkę

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl