fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb dyniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c476f43f3-8f21-45c1-ba82-c211419436c6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb dyniowy

Przygotowanie

  • W misce wymieszać wszystkie suche składniki.
  • W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać.
  • Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec 60 min w 175°C.

Rady dietetyka

1 kromka chleba dyniowego to około 200 g.

Uwagi

Przepis na puree z dyni znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej (4 g)
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki mielonych goździków (2 g)
  • ½ łyżeczki mielonego, suchego imbiru (2 g)
  • 2 kubeczki mąki migdałowej (230 g)
  • 1 kubeczek purée z dyni (210 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby Gotujemy przez chwilę grzyby Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś…

WIĘCEJ >

Szpinak pieczony w papryce

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…

WIĘCEJ >