fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chlebek bananowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75c33272-bafd-4891-b294-ed07cdeda722-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chlebek bananowy

Przygotowanie

  • Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków.
  • Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem.
  • Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników.
  • Robimy żelatynowe jajka: żelatynę zalewamy ciepłą wodą i sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy gorącą wodę i trzepaczką mieszamy dokładnie, aż żelatyna się rozpuści.
  • Wlewamy żelatynowe jajka do masy na ciasto i miksujemy do połączenia składników.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę na papier i pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut.
  • Po ostygnięciu kroimy na kawałki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (480 g)
  • Mus jabłkowy (100 g)
  • Pasta kokosowa (100 g)
  • Woda (50 ml)
  • Mąka kokosowa (48 g)
  • Żelatyna w proszku (24 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rózga kuchenna, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >