Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
Przygotowanie
- Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków.
- Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem.
- Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników.
- Robimy żelatynowe jajka: żelatynę zalewamy ciepłą wodą i sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy gorącą wodę i trzepaczką mieszamy dokładnie, aż żelatyna się rozpuści.
- Wlewamy żelatynowe jajka do masy na ciasto i miksujemy do połączenia składników.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę na papier i pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut.
- Po ostygnięciu kroimy na kawałki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Banan (480 g)
- Mus jabłkowy (100 g)
- Pasta kokosowa (100 g)
- Woda (50 ml)
- Mąka kokosowa (48 g)
- Żelatyna w proszku (24 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Cynamon mielony (4 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…
WIĘCEJ >Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…
WIĘCEJ >Smażony makaron imbirowo- czosnkowy
Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…
WIĘCEJ >