fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chlebek bananowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75c33272-bafd-4891-b294-ed07cdeda722-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chlebek bananowy

Przygotowanie

  • Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków.
  • Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem.
  • Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników.
  • Robimy żelatynowe jajka: żelatynę zalewamy ciepłą wodą i sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy gorącą wodę i trzepaczką mieszamy dokładnie, aż żelatyna się rozpuści.
  • Wlewamy żelatynowe jajka do masy na ciasto i miksujemy do połączenia składników.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę na papier i pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut.
  • Po ostygnięciu kroimy na kawałki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (480 g)
  • Mus jabłkowy (100 g)
  • Pasta kokosowa (100 g)
  • Woda (50 ml)
  • Mąka kokosowa (48 g)
  • Żelatyna w proszku (24 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rózga kuchenna, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa pomidorowa z warzywami

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Zielony dip

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…

WIĘCEJ >