fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta cukiniowo-szpinakowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c09cb3a50-f831-45c2-98ec-204f1e7952af
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta cukiniowo-szpinakowa

Przygotowanie

  • Z cukinii wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach
  • Solimy i odstawiamy na 15 min ,żeby puściła wodę
  • Siekamy cebulę i czosnek
  • Podsmażamy cebulę
  • Kiedy się lekko zarumieni dodajemy czosnek
  • Odciskamy cukinię z wody
  • Dorzucamy cukinię do cebuli i czosnku
  • Mieszamy i dusimy
  • Dodajemy szpinak
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Kiedy wszystkie warzywa zmiękną i połączą się dodajemy do nich tymianek, sok z cytryny i sól
  • Miksujemy do uzyskania konsystencji pasty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Tymianek (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i (…)

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 (…)

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można (…)

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok (…)

WIĘCEJ >