fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta cukiniowo-szpinakowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c09cb3a50-f831-45c2-98ec-204f1e7952af
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta cukiniowo-szpinakowa

Przygotowanie

  • Z cukinii wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach
  • Solimy i odstawiamy na 15 min ,żeby puściła wodę
  • Siekamy cebulę i czosnek
  • Podsmażamy cebulę
  • Kiedy się lekko zarumieni dodajemy czosnek
  • Odciskamy cukinię z wody
  • Dorzucamy cukinię do cebuli i czosnku
  • Mieszamy i dusimy
  • Dodajemy szpinak
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Kiedy wszystkie warzywa zmiękną i połączą się dodajemy do nich tymianek, sok z cytryny i sól
  • Miksujemy do uzyskania konsystencji pasty

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Zainspiruj się innymi, równie smacznymi pomysłami na pasty – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 szklanka szpinaku (50 g)
  • 1 cebula (200 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Cytryna świeża (80 g)
  • ¼ łyżeczki tymianku (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos miodowo-musztardowy

Bierzemy miskę Nakładamy musztardę i miód Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy) Jeśli zacznie się robić bardzo gęste,…

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy) Miksujemy blenderem…

WIĘCEJ >