Prosta pasta z awokado
Prosta pasta z awokado
Przygotowanie
- Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
- Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
- Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny
- Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy dodajemy do naczynia
- Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
- Doprawiamy solą.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia i towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
Pastę możesz zjeść z domowym pieczywem gryczanym na zakwasie – przepis w powiązanych.
Autor
Lista składników
- 1 awokado (140 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
- 1 łyżeczka soku z cytryny (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szparagi z cykorią glazurowane miodem
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…
WIĘCEJ >Sałatka z kozim serem
Ser kroimy w cienkie, małe kawałki. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem i pomidorkami. Całość polewamy sokiem z cytryny i oliwą, posypujemy sezamem.
WIĘCEJ >Sałatka z buraków z kozim serem
Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…
WIĘCEJ >Batoniki z suszonych owoców
Wszystkie suszone owoce moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę Odsączamy i miksujemy na jednolitą, gładką masę Dosypujemy wiórki i mieszamy Masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, wyrównujemy, ugniatamy i dociskamy Wstawiamy na 12…
WIĘCEJ >