Prosta pasta z awokado
Prosta pasta z awokado
Przygotowanie
- Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
- Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
- Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny
- Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy dodajemy do naczynia
- Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
- Doprawiamy solą.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia i towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
Pastę możesz zjeść z domowym pieczywem gryczanym na zakwasie – przepis w powiązanych.
Autor
Lista składników
- 1 awokado (140 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
- 1 łyżeczka soku z cytryny (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kotlety z zielonej soczewicy
Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….
WIĘCEJ >Grillowane owoce na oleju kokosowym
Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka Gruszkę kroimy w plastry Jabłko kroimy w plastry Usuwamy pestki i gniazda nasienne Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…
WIĘCEJ >Makaron gryczany z kurkami
Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Carpaccio z łososia i z rzodkiewki
Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT
WIĘCEJ >