fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z awokado i pistacji

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c99eb4a18-27b7-432e-9ec3-f11c51555334
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z awokado i pistacji

Przygotowanie

  • Obierz awokado i zgnieć widelcem.
  • Przeciśnij czosnek przez praskę.
  • Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą masę.
  • Dodaj awokado i czosnek.
  • Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  • Przygotuj pastę bezpośrednio przed spożyciem, ponieważ awokado ciemnieje lub dodaj sok z cytryny.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Pastę możesz zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 średniej wielkości awokado (140 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki grubo zmielonych pistacji
  • 2-3 gałązki natki pietruszki (6 g)
  • 2 cebule dymki (40 g)
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >