fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z awokado i pistacji

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c99eb4a18-27b7-432e-9ec3-f11c51555334
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z awokado i pistacji

Przygotowanie

  • Obierz awokado i zgnieć widelcem.
  • Przeciśnij czosnek przez praskę.
  • Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą masę.
  • Dodaj awokado i czosnek.
  • Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  • Przygotuj pastę bezpośrednio przed spożyciem, ponieważ awokado ciemnieje lub dodaj sok z cytryny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pastę możesz zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Pistacja bez łupin (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Natka pietruszki (świeża) (6 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Moździerz, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >