fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik truskawkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cffe1e5f5-74d0-4c92-84eb-977519aa5222
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chłodnik truskawkowy

Przygotowanie

  • Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku
  • Usuwamy szypułki
  • Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej)
  • Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą
  • Wstawiamy na palnik i grzejemy
  • Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy ¼ szklankę zimnej wody
  • Mieszamy, aż się równo rozpuści
  • Gdy się truskawki zagotują, wlewamy rozmieszaną z wodą tapiokę, cały czas mieszając
  • Gotujemy 3 minuty na małym ogniu
  • Wyłączamy palnik, gdy zupa przestygnie do temp. naszego ciała dodajemy miód i mieszamy
  • Gdy przestygnie jeszcze trochę, wkładamy na minimum godzinę do lodówki
  • Porcjujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia chłodników.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (600 ml)
  • Truskawka (świeża) (200 g)
  • Tapioka (30 g)
  • Miód lipowy (24 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >