fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik truskawkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cffe1e5f5-74d0-4c92-84eb-977519aa5222
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik truskawkowy

Przygotowanie

  • Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku
  • Usuwamy szypułki
  • Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej)
  • Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą
  • Wstawiamy na palnik i grzejemy
  • Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy ¼ szklankę zimnej wody
  • Mieszamy, aż się równo rozpuści
  • Gdy się truskawki zagotują, wlewamy rozmieszaną z wodą tapiokę, cały czas mieszając
  • Gotujemy 3 minuty na małym ogniu
  • Wyłączamy palnik, gdy zupa przestygnie do temp. naszego ciała dodajemy miód i mieszamy
  • Gdy przestygnie jeszcze trochę, wkładamy na minimum godzinę do lodówki
  • Porcjujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Świetnie sprawdzi się kilka łyżek mleka kokosowego, gdy dodamy do nalanej zupy.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia owocowych chłodników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g truskawek
  • 0,5 l wody
  • 1 łyżka miodu (25 g(
  • 2 łyżki tapioki (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >