fbpx
logo
Szukaj
open close

Chłodnik czereśniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a6fc802-af12-4b72-a007-f5dcf5ab9ab4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chłodnik czereśniowy

Przygotowanie

  • Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą
  • Dodajemy miód i zaczynamy gotować
  • Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień
  • Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści
  • Rozrobioną skrobie wlewamy do gotujących się czereśni, cały czas mieszając
  • Gotujemy 2 – 3 minuty na małym ogniu
  • Wyłączamy palnik, czekamy aż zupa przestygnie i wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia chłodników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (600 ml)
  • Czereśnia (200 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Mąka ziemniaczana (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Lodówka, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sernik z batatów

Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z mąką z migdałów ziemnych lub kokosową, pastą kokosową, olejem kokosowym, cynamonem i skórką z pomarańczy….

WIĘCEJ >

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach….

WIĘCEJ >

Tofucznica z cebulką i pomidorami

Cebulę siekamy Wrzucamy ją na patelnię i szklimy na złoty kolor Pomidory kroimy w kosteczkę Do cebuli dodajemy pokrojone pomidory Dusimy do momentu, aż pomidory się rozpadną i odparuje z nich sok Do warzyw dodajemy…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >