fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik czereśniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a6fc802-af12-4b72-a007-f5dcf5ab9ab4

Chłodnik czereśniowy

Przygotowanie

  • Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą
  • Dodajemy miód i zaczynamy gotować
  • Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień
  • Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści
  • Rozrobioną skrobie wlewamy do gotujących się czereśni, cały czas mieszając
  • Gotujemy 2 – 3 minuty na małym ogniu
  • Wyłączamy palnik, czekamy aż zupa przestygnie i wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia owocowych chłodników.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g czereśni
  • 0,5 l wody
  • 2 łyżki miodu (50 g)
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej  (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >