fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik czereśniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a6fc802-af12-4b72-a007-f5dcf5ab9ab4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik czereśniowy

Przygotowanie

  • Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą
  • Dodajemy miód i zaczynamy gotować
  • Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień
  • Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści
  • Rozrobioną skrobie wlewamy do gotujących się czereśni, cały czas mieszając
  • Gotujemy 2 – 3 minuty na małym ogniu
  • Wyłączamy palnik, czekamy aż zupa przestygnie i wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia owocowych chłodników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g czereśni
  • 0,5 l wody
  • 2 łyżki miodu (50 g)
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej  (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50…

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >

Papryki nadziewane pęczakiem

Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….

WIĘCEJ >

Pieczone bataty

Bataty myjemy i kroimy w kostkę. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Rozpuszczamy masło (możemy to zrobić poprzez włożenie masła w żaroodpornym naczyniu na chwilę do grzejącego się piekarnika). Masło mieszamy z przyprawami. Układamy pokrojone bataty…

WIĘCEJ >