fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik kokosowy

Przygotowanie

  • Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Starte składniki wrzucamy do miski
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy posiekaną zieleninę
  • Dolewamy ocet
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy
  • Rozdzielamy do misiek na porcje
  • Na każdą porcję dajemy pokrojone na ćwiartki ugotowane jajko

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Sprawdź, czy wszystkie składniki w przepisie odpowiadają Twojemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy opisujące każdą potrawę.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje równie smacznych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

(na 2-3 porcje):

  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 ugotowany burak (120 g)
  • ¼ zielonego ogórka (45 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki (5 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 1 łyżka posiekanego koperku (5 g)
  • 2 ugotowane na twardo jaja roz. M (ok. 102 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (12 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy dynię Dodajemy kawałki wędzonego łososia Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie…

WIĘCEJ >