fbpx
logo
Szukaj
open close

Chłodnik kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chłodnik kokosowy

Przygotowanie

  • Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Starte składniki wrzucamy do miski
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy posiekaną zieleninę
  • Dolewamy ocet
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy
  • Rozdzielamy do misiek na porcje
  • Na każdą porcję dajemy pokrojone na ćwiartki ugotowane jajko

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w przepisie odpowiadają Twojemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy opisujące każdą potrawę.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje równie smacznych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Burak (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Koper (świeży) (5 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Zapiekanka z dynią i kiełbasą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Kiełbasę kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu zbrązowienia) Do miski wydrążamy miąższ z…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z tapioki

Podgrzewamy mąkę na suchej patelni Mieszamy przez około 5 minut do momentu aż po dotknięciu będzie lekka jak puch Studzimy Ucieramy masło z cukrem i żółtkiem Dodajemy mleko kokosowe i sól  Wsypujemy tyle mąki, tak…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną…

WIĘCEJ >