fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-2-3

Chłodnik kokosowy

Przygotowanie

  • Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Starte składniki wrzucamy do miski
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy posiekaną zieleninę
  • Dolewamy ocet
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy
  • Rozdzielamy do misiek na porcje
  • Na każdą porcję dajemy pokrojone na ćwiartki ugotowane jajko

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Sprawdź, czy wszystkie składniki w przepisie odpowiadają Twojemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy opisujące każdą potrawę.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje równie smacznych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

(na 2-3 porcje):

  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 ugotowany burak (120 g)
  • ¼ zielonego ogórka (45 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki (5 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 1 łyżka posiekanego koperku (5 g)
  • 2 ugotowane na twardo jaja roz. M (ok. 102 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (12 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Wołowina pieczona z marchewką i pieczarkami

Piekarnik ustawić na 120 st. C, z opcją grzania z góry i dołu. Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub słupki (ćwiartki). Pieczarki także pokroić na…

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >