fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik z awokado z serem kozim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a6ccd6a-55c2-41ce-a340-8ec208d80114
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik z awokado z serem kozim

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować
  • Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe
  • Dodajemy twaróg kozi
  • Lekko pieprzymy
  • Miksujemy
  • Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)
  • Wkładamy zupę na minimum 1 godzinę do lodówki
  • Nakładamy porcje i posypujemy szczypiorkiem 

Rady dietetyka

Sprawdź każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne pomysły na przygotowanie chłodnika.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado (140 g)
  • 0,5 l mleka kokosowego
  • sok z jednej cytryny (80 g)
  • 2 – 3 gałązki szczypiorku (2 g)
  • 100 g twarogowego sera koziego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z łopatki z buraczkami

Przygotowania należy zacząć od buraków. Buraki ucieramy na grubych oczkach, a następnie wkładamy je do garnka razem z pozostałymi składnikami (octem, wodą, tymiankiem, oliwą, miodem) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez…

WIĘCEJ >

Domowy sok „kubuś”

Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, jabłka natomiast jedynie dokładnie myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w naszej wyciskarce/sokowirówce. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki Wyciskamy sok z marchewek, jabłek i pomarańczy. Całość soku…

WIĘCEJ >

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Czekoladę połamać i wrzucić do garnka Dodać mleko kokosowe i olej Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować Banana kroimy w plastry Gruszkę kroimy w kostkę Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >