Chłodnik z awokado z serem kozim
Chłodnik z awokado z serem kozim
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować
- Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe
- Dodajemy twaróg kozi
- Lekko pieprzymy
- Miksujemy
- Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)
- Wkładamy zupę na minimum 1 godzinę do lodówki
- Nakładamy porcje i posypujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia chłodników.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (500 ml)
- Awokado (140 g)
- Ser kozi twarogowy (100 g)
- Sok z cytryny (40 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owoce morza w warzywnym sosie
Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy
WIĘCEJ >Jabłka zapiekane z cynamonem
Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…
WIĘCEJ >Gulasz z cielęciny
Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…
WIĘCEJ >