fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce451a6ac-0ea7-45ea-b2d5-8e296f97c06a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Dodajemy czosnek
  • Wydrążony miąższ z awokado
  • Miksujemy blenderem
  • Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy
  • Dodajemy koperek, mieszamy
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przygotowania chłodników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 mały ząbek czosnku (5 g)
  • 2 – 3 gałązki koperku
  • 50 g wędzonego łososia
  • ½ awokado (70 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny Miksujemy blenderem Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >