fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
  • Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
  • Dodajemy szpinak
  • Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
  • Dolewamy wodę gazowaną
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy
  • Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojej aktualnej diety – więcej informacji zawartych jest w piktogramach, opisujących każdą potrawę.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze inspiracje przyrządzenia chłodników w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 150 ml zimnej wody gazowanej (z lodówki)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (ok. 3 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • Sok z jednej cytryny (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 ugotowane na twardo jajko roz. M (ok. 51 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >