fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miętowy chłodnik z ogórka zielonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb045e46-d835-4057-bd9d-edb3ee02f420

Miętowy chłodnik z ogórka zielonego

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
  • Ogórka obieramy i kroimy w kostkę (może być gruba)
  • Do blendera wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy sok z cytryny, awokado, czosnek i ogórka
  • Dodajemy miętę, lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego – więcej informacji na temat tej diety oraz innych przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Powyżej w naszych propozycjach znajdują się równie smaczne przepisy na przyrządzenie chłodników.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1 ogórek (180 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 obrany ząbek czosnku (5 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 gałązki mięty (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >