fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Przygotowanie

  • Melona obieramy i kroimy w kawałki
  • Ogórek obieramy i kroimy w kawałki
  • Pokrojone składniki wkładamy do garnka
  • Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny
  • Miksujemy blenderem
  • Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy
  • Mieszamy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki
  • Nakładamy porcje
  • Możemy dodać do każdej porcji drobno pokrojone kawałeczki melona i ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia równie smacznych zielonych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ melona (240 g)
  • 2 szklanki wody kokosowej (500 ml)
  • 1 zielony ogórek (190 g)
  • Sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok. 80 g)
  • 4 listki bazylii (ok. 1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >