fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Przygotowanie

  • Melona obieramy i kroimy w kawałki
  • Ogórek obieramy i kroimy w kawałki
  • Pokrojone składniki wkładamy do garnka
  • Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny
  • Miksujemy blenderem
  • Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy
  • Mieszamy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki
  • Nakładamy porcje
  • Możemy dodać do każdej porcji drobno pokrojone kawałeczki melona i ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia równie smacznych zielonych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ melona (240 g)
  • 2 szklanki wody kokosowej (500 ml)
  • 1 zielony ogórek (190 g)
  • Sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok. 80 g)
  • 4 listki bazylii (ok. 1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza jaglana z cukinią

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię Dusimy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >