fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Przygotowanie

  • Melona obieramy i kroimy w kawałki
  • Ogórek obieramy i kroimy w kawałki
  • Pokrojone składniki wkładamy do garnka
  • Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny
  • Miksujemy blenderem
  • Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy
  • Mieszamy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki
  • Nakładamy porcje
  • Możemy dodać do każdej porcji drobno pokrojone kawałeczki melona i ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia równie smacznych zielonych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda kokosowa (500 ml)
  • Melon miodowy (240 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia (świeża) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…

WIĘCEJ >

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >