fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Przygotowanie

  • Melona obieramy i kroimy w kawałki
  • Ogórek obieramy i kroimy w kawałki
  • Pokrojone składniki wkładamy do garnka
  • Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny
  • Miksujemy blenderem
  • Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy
  • Mieszamy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki
  • Nakładamy porcje
  • Możemy dodać do każdej porcji drobno pokrojone kawałeczki melona i ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia równie smacznych zielonych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda kokosowa (500 ml)
  • Melon miodowy (240 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia (świeża) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Komosanka z jabłkiem, bananem i masłem orzechowym

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Banana obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >