Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią
Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią
Przygotowanie
- Melona obieramy i kroimy w kawałki
- Ogórek obieramy i kroimy w kawałki
- Pokrojone składniki wkładamy do garnka
- Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny
- Miksujemy blenderem
- Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy
- Mieszamy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki
- Nakładamy porcje
- Możemy dodać do każdej porcji drobno pokrojone kawałeczki melona i ogórka
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia równie smacznych zielonych chłodników – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Lista składników
- Woda kokosowa (500 ml)
- Melon miodowy (240 g)
- Ogórek długi (180 g)
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Bazylia (świeża) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wieniec z makreli z granatem
Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki Posypujemy granatem Polewamy sosem po sałacie
WIĘCEJ >Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne Pieczemy 10 min Warzywa…
WIĘCEJ >Serowe roladki z wołowiny
Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…
WIĘCEJ >Duszone gruszki
Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki.
WIĘCEJ >