fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik ze szpinaku i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
  • Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
  • Dodajemy szpinak
  • Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
  • Dolewamy wodę gazowaną
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy
  • Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia chłodników.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (150 ml)
  • Szpinak (świeży) (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Seler nać (45 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Czosnek niedźwiedzi (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl owocowy

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >