fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik ze szpinaku i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-2-1

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
  • Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
  • Dodajemy szpinak
  • Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
  • Dolewamy wodę gazowaną
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy
  • Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego nie należy używać pieprzu. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i kreatywne pomysły na chłodnik.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 garści szpinaku (100 g)
  • 150 ml zimnej wody gazowanej (z lodówki)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (3 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • Sok z jednej cytryny (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką

Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >