fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik ze szpinaku i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-2-1

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
  • Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
  • Dodajemy szpinak
  • Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
  • Dolewamy wodę gazowaną
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy
  • Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego nie należy używać pieprzu. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i kreatywne pomysły na chłodnik.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 garści szpinaku (100 g)
  • 150 ml zimnej wody gazowanej (z lodówki)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (3 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • Sok z jednej cytryny (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >