fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik ze szpinaku i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-2-1

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
  • Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
  • Dodajemy szpinak
  • Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
  • Dolewamy wodę gazowaną
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy
  • Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego nie należy używać pieprzu. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i kreatywne pomysły na chłodnik.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 garści szpinaku (100 g)
  • 150 ml zimnej wody gazowanej (z lodówki)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (3 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • Sok z jednej cytryny (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >