fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65462236-12ff-46ed-838c-4106fc5a43d2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Przygotowanie

  • Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce.
  • Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa.
  • Gotować przez 5 minut pod przykryciem.
  • Wywar schłodzić.
  • Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz.
  • Wszystko dokładnie mieszamy i zabielamy jogurtem kokosowym.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Liść buraka (boćwina) (280 g)
  • Jogurt kokosowy bez cukru (160 g)
  • Rzodkiewka (120 g)
  • Kalarepa (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Koper (świeży) (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kaczki

Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…

WIĘCEJ >

Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy

Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę Myjemy natkę pietruszki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy sok pomarańczowy Blendujemy

WIĘCEJ >

Topinambur pieczony z warzywami

Topinambur obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Naczynie żaroodporne smarujemy naturalnym olejem kokosowym Przekładamy do niego topinambur, dodajemy warzywa, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, sól, rozmaryn…

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >