fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceef32859-d862-4a75-a335-af07c89162a8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowanie

  • Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia
  • Piekarnik ustawiamy na 190 stopni
  • Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć
  • Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody
  • Po 5 minutach przekładamy owoce na sitko żeby odciekły z wody
  • Jajka w całości wybijamy do blendera
  • Dodajemy mandarynki
  • Dodajemy sodę oczyszczoną 
  • Włączamy blender, miksujemy minutę
  • Powoli zaczynamy dosypujemy po łyżce mąki kokosowej
  • Gdy wsypiemy już całą mąkę kokosową, przelewamy ciasto do formy (jeśli ciasto przestaje się nam obracać w blenderze to nie dajemy więcej mąki :p )
  • Pieczemy 40 min
  • Wyjmujemy ciasto z piekarnika, czekamy 15 minut i wykładamy ciasto z formy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Mandarynka (260 g)
  • Mąka kokosowa (200 g)
  • Soda oczyszczona (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Foremka - keksówka, Forma do pieczenia, Garnek, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Wątroba cielęca

Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…

WIĘCEJ >