Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym
Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym
Przygotowanie
- Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia
- Piekarnik ustawiamy na 190 stopni
- Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć
- Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody
- Po 5 minutach przekładamy owoce na sitko żeby odciekły z wody
- Jajka w całości wybijamy do blendera
- Dodajemy mandarynki
- Dodajemy sodę oczyszczoną
- Włączamy blender, miksujemy minutę
- Powoli zaczynamy dosypujemy po łyżce mąki kokosowej
- Gdy wsypiemy już całą mąkę kokosową, przelewamy ciasto do formy (jeśli ciasto przestaje się nam obracać w blenderze to nie dajemy więcej mąki :p )
- Pieczemy 40 min
- Wyjmujemy ciasto z piekarnika, czekamy 15 minut i wykładamy ciasto z formy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Mandarynka (260 g)
- Mąka kokosowa (200 g)
- Soda oczyszczona (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.