fbpx
logo
Szukaj
open close

Comber z królika pieczony z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5b9fee03-adf1-4825-b9cb-b911bff78b04
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Comber z królika pieczony z warzywami

Przygotowanie

  • Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).
  • Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.
  • Samego królika pieczemy pod przykryciem ok. 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Comber

  • Burak (315 g)
  • Królik comber (230 g)
  • Marchew (135 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Rozmaryn (świeży) (8 g)

Marynata

  • Sok z cytryny (bio) (40 ml)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - duży, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy (…)

WIĘCEJ >