fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Comber z królika pieczony z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5b9fee03-adf1-4825-b9cb-b911bff78b04
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Comber z królika pieczony z warzywami

Przygotowanie

  • Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).
  • Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.
  • Samego królika pieczemy pod przykryciem ok. 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się równie smaczny pomysł na przyrządzenie królika.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 comber z królika (około 230 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 3 buraki (315 g)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (10 g)
  • 1 gałązka rozmarynu (8 g)

Marynata

  • Sól kłodawska (3 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)
  • 2-3 liście laurowe (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę Winogrona kroimy na połówki W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem Wkładamy do nagrzanego do 220…

WIĘCEJ >

Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie

Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…

WIĘCEJ >