fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Comber z królika pieczony z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5b9fee03-adf1-4825-b9cb-b911bff78b04
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Comber z królika pieczony z warzywami

Przygotowanie

  • Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).
  • Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.
  • Samego królika pieczemy pod przykryciem ok. 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Comber

  • Burak (świeży) (315 g)
  • Królik comber (230 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Rozmaryn (świeży) (8 g)

Marynata

  • Sok z cytryny (40 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - duży, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >