Comber z królika pieczony z warzywami
Comber z królika pieczony z warzywami
Przygotowanie
- Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki.
- Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).
- Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.
- Samego królika pieczemy pod przykryciem ok. 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
Comber
- Burak (świeży) (315 g)
- Królik comber (230 g)
- Marchew (świeża) (135 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
Marynata
- Sok z cytryny (40 g)
- Liść laurowy (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów
Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…
WIĘCEJ >Sorbet malinowy
Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…
WIĘCEJ >Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni
Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…
WIĘCEJ >