Comber z królika pieczony z warzywami
Comber z królika pieczony z warzywami
Przygotowanie
- Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki.
- Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).
- Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.
- Samego królika pieczemy pod przykryciem ok. 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
Comber
- Burak (315 g)
- Królik comber (230 g)
- Marchew (135 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
Marynata
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Liść laurowy (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.