fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czipsy z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1e399634-b342-4139-8d3a-418992cdbe51-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czipsy z jarmużu

Przygotowanie

  • Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść
  • Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno
  • Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga
  • Wsypujemy podarte liście do miski
  • Lekko solimy, pieprzymy i posypujemy papryką
  • Rozpuszczamy tłuszcz (chyba, że jest gorąco w kuchni i jest płynny w słoiku)
  • Polewamy jarmuż tłuszczem
  • Mieszamy
  • Nakładamy na blaszkę, w taki sposób, żeby była jedna warstwa, jak się nie zmieści, to reszta przygotowanego jarmużu pójdzie na kolejny rzut 
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni
  • Pieczemy 8 min 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na chipsy z topinamburu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Jarmuż (świeży) (60 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >