fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czipsy z topinambura

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6eae7328-1190-4b8f-8193-9b048e8ec906
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czipsy z topinambura

Przygotowanie

  • Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki
  • Do miski wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego, dodajemy przyprawy i przesypujemy do miski
  • Talarki z topinamburu i przyprawy podrzucamy, aby wszystkie czipsy pokryły się przyprawami
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem i układamy nasze czipsy
  • Należy uważać, żeby każdy czips leżał osobno, gdyż inaczej nie będzie odpowiednio przypieczony
  • Piekarnik ustawiamy na 180 stopni i pieczemy około 7-10 min, w zależności od upodobań

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Topinambur bulwa (350 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Na…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >