fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9d5d84a-01b0-494e-b9fc-b780428da52a

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Przygotowanie

  • Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut
  • Czekamy do momentu aż wystygnie
  • Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu
  • Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy przez kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia.

Uwagi

Możemy przyprawić ulubionymi ziołami lub po prostu delektować się słonecznikowo-czosnkowym smakiem.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 350 g topinamburu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ cebuli białej (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z otrębami

Płatki owsiane mieszamy z otrębami Zagotowujemy w mleku kokosowym (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Całość mieszamy i podajemy

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Muffiny jajeczne

obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…

WIĘCEJ >