Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem
Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem
Przygotowanie
- Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut
- Czekamy do momentu aż wystygnie
- Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu
- Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy przez kilka minut
- Podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia.
Uwagi
Możemy przyprawić ulubionymi ziołami lub po prostu delektować się słonecznikowo-czosnkowym smakiem.
Autor
Lista składników
- 350 g topinamburu
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- ½ cebuli białej (100 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ciasto gruszkowe z musem bananowym
Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Obie części formujemy w kulkę Oba ciasta…
WIĘCEJ >Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi
Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…
WIĘCEJ >Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką
Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Rozkładamy papier do pieczenia Na papierze rozkładamy plastry szynki Na szynkę kładziemy masę szpinakową…
WIĘCEJ >Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…
WIĘCEJ >